jump to navigation

Gigantische muurschildering in de Spilstraat in de Haagse Molenwijk april 19, 2024

Posted by jandewandelaar in Kunst in de Wijk, muurkunst, Muurschildering.
trackback
Marieke Stam (Staedion), kunstenaar Jan Heinsbroek en twee kinderen uit de wijk© Staedion

Muurschildering met lievelingsboeken van buurtkinderen Molenwijk

De lievelingsboeken van kinderen uit de buurt staan nu op een gigantische muurschildering in de Spilstraat in Molenwijk. Het was een idee van woningcorporatie Staedion. ‘De laaggeletterdheid is hier 50 procent. We willen de kinderen laten zien dat lezen leuk is’, zegt Marieke Stam van de corporatie.

De boeken die de kinderen kozen zijn onder andere Blitz, Gozert en Fortnite Battle Royal. Bovenop ligt een bijzonder boek: De schoen van 10 miljoen. Tien bekende schrijvers lieten zich inspireren door ervaringen van kinderen met geldzorgen. De muurschildering van Jan Heinsbroek werd dinsdag onthuld met kinderen van basisscholen Baanbreker, Kameleon en Ontmoeting.

Woningbouwvereniging Staedion houdt zich niet alleen bezig met woningen, maar ook met de omgeving, gezondheid en het geluk van huurders. ‘Nu de muur af is lopen de kinderen dagelijks langs de Gigantische kinderboekenkast en hopen we dat ze gemotiveerd worden een boek te lezen’, zegt Stam. Zelf gaat ze de komende tijd ook voorlezen in de bibliotheek in Laak. ‘We kunnen het verschil maken en de kinderen in Laak meer aan het lezen brengen.’

Locatie: 11 Spilstraat – Google Maps

Lees: Muurschildering met lievelingsboeken van buurtkinderen Molenwijk – Den Haag FM 17.04.2024

Reacties»

No comments yet — be the first.

Plaats een reactie