jump to navigation

Wat is Kunst ???

Tijdens de wandelingen in Den Haag en ver daarbuiten, op zoek naar Kunst in de Wijk, denk ik vaak aan zijn woorden:

“Art must be forgotten, beauty must be realized“.

Mondriaan

Reacties»

1. KunstPost - december 19, 2010

WIE KUNSTPOST Mariahoeve
WAT expositie WATER
WAAR Florence Mariahoeve, Hofzichtlaan 115 te Den Haag
WANNEER van 18 december t/m 14 maart 2011
TOEGANG GRATIS van zo-za van 12.00 tot 17.00 uur

WATER in Mariahoeve

Mariahoeve ligt 90 centimeter onder NAP… dat wil zeggen dat als er niet gepompt zou worden, Mariahoeve het moerasgebied zou zijn wat het ooit was. Dit heeft de KunstPost kunstenaars geïnspireerd tot het maken van WATERwerken. Er is werk te zien van 15 verschillende kunstenaars.

Let vooral eens op het werk van Nora van Klingeren. Zij maakt zeer kleurrijke wandkleden zowel in opdracht alsook vrij werk. Speciaal voor deze expo heeft zij 3 nieuwe werken gemaakt. Zij zoekt in haar werk naar verrassende eenvoud aan de ene kant en combinatie van materialen plus technieken aan de andere kant. Haar werk kenmerkt zich door de combinatie van zijde en vilt. Zij zoekt naar tegenstellingen. Zij drukt op zijde eigen ontwerpen die zij verwerkt in het vilt dat zij zelf maakt van (on)bewerkte wol. De combinatie van zijde met vilt samen met de maat maakt haar werk tot iets monumentaals.

Voor haar wandkleden is wol het belangrijkste materiaal. Een gelaagde opbouw geeft het werk diepte, wat wordt versterkt door combinatie met andere materialen. Het grootste deel van haar werk komt voort uit eigen inspiratie die ze vindt in de techniek, steden, evenementen, natuur en seizoenen. In feite kan alles voor haar een inspiratiebron zijn. Haar werk komt u tegen in de hal van een villa of in vergaderzalen in binnen en buitenland.

Alle werken op deze expo zijn uniek en exclusief. Wanneer u een foto aanschaft ontvangt u hier een certificaat bij dat deze slechts 1 maal is afgedrukt.

Laat u verrassen en kom eens kijken in Florence Mariahoeve. Adres: Hofzichtlaan 115 te Den Haag. De expo is dagelijks tot 14 maart 2011, gratis toegankelijk van 12 tot 17 uur. Na afloop kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie in Grand Café De Roos. Probeer ook eens de Wijkmaaltijd. Elke dag tussen 16.30 en 18.30 uur staat er een heerlijke betaalbare maaltijd voor u klaar.

2. Frank Greven - oktober 4, 2012

Tja die ene van allerindividueelste expressie van allerindividueelste emotie komt daarmee in het geding. Geldig, maar vaak ook niet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: