jump to navigation

Megakunstwerk PostNL Stationspostgebouw Den Haag april 10, 2020

Posted by jandewandelaar in Gustav Cornelis Bremer, Jim Haan, Leo Heusdens, PostNL, Prinses Beatrixlaan, Stationspostgebouw, Waldorpstraat.
Tags: , , , , , , , , ,
trackback

 

Telegraaf 10.04.2020

PostNL Stationspostgebouw

De herontwikkeling van het Stationspostgebouw in Den Haag is een feit. Het hoofdkantoor van PostNL verhuist uiterlijk eind juni 2021 van de Prinses Beatrixlaan in Den Haag naar het Stationspostgebouw bij NS-station Den Haag HS. KCAP is als architect betrokken bij de transformatie van het historische gebouw in opdracht van LIFE MAKES SENS.

KCAP transformeert het gebied rondom station Den Haag Hollands Spoor naar een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Vijf torens zullen de skyline van Den Haag versterken. Dit nieuwe HS Kwartier moet een impuls geven aan zowel het stationsgebied als het centrum van de stad.

Den Haag gaat de komende jaren het voormalige industrie- en havengebied Laakhavens transformeren tot een aantrekkelijk woon- en werkgebied. HS Kwartier, het gebied rondom het station Hollands Spoor, is onderdeel van deze ontwikkeling en bovendien één van de drie polen in het Central Innovation District (CID).
De gebiedsontwikkeling van HS Kwartier moet zowel een impuls geven aan de omgeving rondom station Hollands Spoor, als aan de verbindingen met het centrum van Den Haag.

KCAP is als stedenbouwkundige in opdracht van LIFE makes SENS verantwoordelijk voor de gebiedsvisie HS Kwartier. Daarnaast is KCAP als architect betrokken bij de nieuwbouw op de ontwikkelplot en bij de transformatie van het monumentale Stationspostgebouw. Dit gebouw zal als toekomstige hoofdvestiging van PostNL een belangrijke rol spelen in HS Kwartier.

Na het hoofdkantoor van PostNL van ca. 19.000 m2 verhuist nu ook het Belgische serviced offices concept Fosbury & Sons met ca. 6.000 m² naar het markante Stationspostgebouw. Het bedrijf brengt haar vernieuwende visie op ‘het kantoor’ naar het HS kwartier en geeft daar het startschot voor een nieuwe, kwaliteitsvolle manier van werken én leven. The office is dead, long live the office!

Fosbury & Sons is in 2016 opgericht door Stijn Geeraets, Serge Hannecart en Maarten van Gool. Fosbury richt zich op de nieuwe manier van werken, waarbij grenzen vervagen en flexibiliteit noodzakelijk is. In het Fosbury concept is er niet alleen ruimte voor zelfstandigen en digital nomads, maar juist ook voor werknemers van kleine tot grote bedrijven. Er zijn zowel privé kantoorruimtes, als vergaderzalen en gedeelde workspaces.

Bij Fosbury & Sons kan men ook terecht voor serviced meeting rooms en event venues, waaronder een lobby en bar, die ook door externe bedrijven gehuurd kunnen worden. Fosbury & Sons huurt vanaf medio 2021 ca. 6.000 m² in het monumentale Stationspostgebouw. De Belgische interieurarchitecten van Going East zorgen voor het indrukwekkende interieur, dat kenmerkend is voor de werkplekken van het bedrijf.

Met LIFE MAKES SENS bundelen deze twee innovatieve bedrijven de krachten voor de ontwikkeling van grootschalige, kwalitatieve en binnenstedelijke projecten in Nederland. LIFE en SENS zijn twee bedrijven met eenzelfde krachtige en ambitieuze visie. Beiden zetten sterk in op het verbeteren van de stedelijke levenskwaliteit en op een life cycle approach voor hun ontwikkelingen. Een combinatie van lokale verankering, creativiteit, gedrevenheid en financiële draagkracht.

Een muurschildering van Jim Haan op een bouwschutting in Den Haag. De makers willen mensen die het zwaar hebben tijdens de coronacrisis met de schildering een hart onder de riem steken. © ANP

Corona Street Art om Hagenaars te steunen

Den HaagFM 10.04.2020 Street Art Projects maakt een muurschildering om iedereen een hart onder de riem te steken. Op de 80 meter lange muur bij het oude Stationspostgebouw achter Hollands Spoor, zijn nu de kunstwerken te zien van 20 verschillende Haagse kunstenaars met als thema het corona virus.

“Het gebouw op de hoek van de Waldorpstraat en de Rijswijkseweg wordt momenteel verbouwd, en het witte hek eromheen wilde ik graag opleuken met street art”, aldus Leo Heusdens van Street Art Projects. “Ik kreeg al snel toestemming van de projectleider, en de gemeente heeft de verf gesponsord. Ik hoop zo mensen een hart onder de riem te steken, mensen blij te maken met vrolijke schilderijen, en het is een fijne manier om kunstenaars weer bij elkaar te brengen”.

Street-art fleurt Haagse bouwschutting op

OmroepWest 10.04.2020 Street-art artiesten werken aan het opfleuren van de bouwschutting van het Stationspostgebouw in Den Haag. Er komen wandschilderingen met een positieve boodschap om mensen die het nu zwaar hebben een hart onder de riem te steken. Het gebouw wordt de komende tijd geheel verbouwd en gerenoveerd. Het wordt het nieuwe hoofdkantoor van PostNL.

Leo Heusdens van Street Art Projects kwam op het idee om de bouwschuttingen te beschilderen. Bijna alle negentien artiesten zijn zelfstandigen en werken belangeloos mee aan het beschilderen van de zestig meter lange wand aan de Waldorpstraat.

Het Stationspostgebouw staat midden in het gebied bij Hollands Spoor waar de komende jaren duizenden woningen bij worden gebouwd. Het historische gebouw is een ontwerp van rijksbouwmeester Gustav Cornelis Bremer en werd opgeleverd in 1949.

 

Het pand wordt in oude glorie hersteld met respect voor de originele architectuur door projectontwikkelaars SENS real estate en Life NL.

Meer over dit onderwerp: STREET-ART STATIONSPOSTGEBOUW MUURSCHILDERINGEN

Reacties»

1. De Skyline van Den Haag gaat de komende jaren drastisch veranderen en nog verder | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen - april 13, 2020

[…] ook het Belgische serviced offices concept Fosbury & Sons met ca. 6.000 m² naar het markante Stationspostgebouw. Het bedrijf brengt haar vernieuwende visie op ‘het kantoor’ naar het HS kwartier en geeft daar […]

2. De herontwikkeling van het Stationspostgebouw Waldorpstraat in het HS Kwartier | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen - april 13, 2020

[…] ook het Belgische serviced offices concept Fosbury & Sons met ca. 6.000 m² naar het markante Stationspostgebouw. Het bedrijf brengt haar vernieuwende visie op ‘het kantoor’ naar het HS kwartier en geeft daar […]

3. Het Stationspostgebouw in de Waldorpstraat (HS Kwartier) opnieuw in gebruik genomen | Bewonersgroep De zinkende Sloep - september 12, 2021

[…] Zie ook: Megakunstwerk PostNL Stationspostgebouw Den Haag […]

4. Het Stationspostgebouw in de Waldorpstraat (HS Kwartier) opnieuw in gebruik genomen | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen - september 12, 2021

[…] Zie ook: Megakunstwerk PostNL Stationspostgebouw Den Haag […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: