jump to navigation

Gebouw Willem Witsenplein 6 Den Haag Beschermd stadsgezicht september 16, 2019

Posted by jandewandelaar in Benoordenhout, beschermd stadsgezicht, Witsenplein 6.
Tags: , ,
trackback

Willem Witsenplein 6

In dit unieke pand zat vroeger de Octrooiraad en daarvoor zat er het Ministerie VROM gevestigd. Het pand dat leeg kwam te staan, werd aangewezen als “Beschermd stadsgezicht”.  

In het transformatieontwerp is enerzijds gezocht naar een behoud van de originele architectuurdetails en het herstel naar de oorspronkelijke verfijning in de detaillering, anderzijds naar de toevoeging van nieuwe bouwdelen in een eigentijdse harmonie met het bestaande gebouw.

Zo is de nieuwe woonuitstraling het meest zichtbaar aan de Weissenbruchstraat. Hier wordt de bestaande middenvleugel van het gebouw verwijderd en een halfverdiept toegangsplein gecreëerd. Een nieuw geveldeel wordt ingevoegd, alsmede nieuwe balkons en buitenruimten. Bovenop komt een nieuwe penthouseverdieping.

In totaal worden er 54 appartementen (van 77 m2 tot 250 m2) en vier penthouses (van 196 m2 tot 226 m2) ontwikkeld. Het pand uit 1933 heeft straks zeven bouwlagen, vijf entrees met elk een eigen portiek waarin een lift en trappenhuis wordt gerealiseerd

Door de toepassing van metselwerk en betonbanden wordt een aansluiting gezocht bij de stijlkenmerken van de Haagse School, kenmerkend voor de gehele directe omgeving. En ook al is de nieuwe penthouseverdieping in een moderne glasgevel uitgevoerd, toch zorgt de sterk geprononceerde dakrand voor een integratie met de bestaande architectuur.

Tezamen met de plaatsing van nieuwe, slanke kozijnen en het herstel van bestaand metselwerk, voegwerk en keramische ornamenten zal het eindresultaat een beeld opleveren van grootstedelijke allure met een toegankelijke en vriendelijke woonuitstraling.

lees: Wijziging bestemming Willem Witsenplein 6

 

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: