jump to navigation

Haags winkelcentrum Kijkduin tijdelijk omgetoverd tot grafittimuseum mei 9, 2019

Posted by jandewandelaar in Graffiti.
Tags: , , ,
trackback

Kunst in Kijkduin

AD 25.07.2019

Kunstenaarsduo SOGOshow zit na beroving in Kijkduin niet bij de pakken neer

Den HaagFM 13.08.2019 Ondanks dat al hun werken werden gestolen is het kunstenaarsduo SOGOshow niet bij de pakken neer gaan zitten. In de nacht van maandag 8 juli 2019 werd er ingebroken in Winkelcentrum Kijkduin en zijn werken van SOGOshow en kunstenaar Shake meegenomen. Het winkelcentrum, dat in oktober gesloopt wordt, wordt sinds afgelopen mei beheerd door kunstenaars.

AD 30.08.2019

“We kregen ontzettend veel lieve berichtjes”, zegt Gordon Meuleman die samen met Sophia den Breems het duo SOGOshow vormt. “Mensen wilden zelfs voor ons een crowdfunding beginnen.” Door de projectontwikkelaar werden de kunstenaars gecompenseerd voor de gestolen werken en daarnaast werd de beveiliging bij het winkelcentrum opgeschroefd.

Zelf heeft het duo de knop omgezet en vonden ze hun eigen therapie om het incident te verwerken. “We hebben waterballonnen met verf gevuld en die keihard tegen muren gesmeten. Dat heeft weer tot mooie creaties geleid”, zegt Meuleman.

Leuke zomer
Uiteindelijk kijkt het duo toch terug op een leuke zomer: “Zelfs dit rot verhaal heeft hele mooie kanten gehad. Wij geloven er sowieso in dat je in het leven vervelende dingen gaat meemaken. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je het omzet naar iets moois in plaats van dat je blijft balen”, aldus Meuleman.

Winkelcentrum Kijkduin tijdelijk omgetoverd tot grafittimuseum

OmroepWest 08.05.2019 Het winkelcentrum van Kijkduin gaat in oktober tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Tot het zover is hebben kunstenaars er vrij spel. Nu al worden de muren versierd met grafitti en de leegstaande winkels in bezit genomen door studio’s of galeries. Komende zondag is de officiële opening van Street Art City.

PH 26.06.2019

De kunstenaars hebben van eigenaar FRED Developers carte blanche gekregen om alles op te fleuren met kleurrijke grafitti, natuurlijk met uitzondering van de winkels die nog in gebruik zijn. ‘Voor de rest alles: de daken, de vloeren, de ramen, alles wat leegstaat mag ondergeverfd worden,’ zegt Ringo Mollinger van The Hague Street Art.

‘Het plan is dat er hier eind september geen plekje meer wit is,’ vertelt de bedenker van Street Art City, Miranda Lantink. ‘Het is eigenlijk een tijdelijk lopend street art museum.’ Tijdelijk, want in oktober zal de kunst, samen met het winkelcentrum, met de grond gelijk worden gemaakt.

Boodschap

Het initiatief heeft ook een boodschap, namelijk: voorkom plasticvervuiling. ‘De bedoeling is om alle mensen die in de zomer naar het strand gaan bewust te maken van het vuil dat ze achterlaten,’ aldus Lantink. Deze boodschap zal in ieder geval in het werk van Ringo Mollinger terugkomen.

Meer over dit onderwerp: DEN HAAG KIJKDUIN STREET ART GRAFITTI KUNST

Gerelateerd;

Enkele gestolen kunstwerken. | Foto: SOGOshow

Voor zeker 7500 euro aan kunst is in de nacht van maandag op dinsdag meegenomen uit winkelcentrum Kijkduin in Den Haag. Kunstenaar Gordon Meuleman is aangedaan.

Kunstenaars pakken verlaten winkelcentrum Kijkduin aan

Den HaagFM 02.05.2019 The Hague Street Art neemt het verlaten winkelcentrum aan het Deltaplein in Kijkduin over. De kunstenaars hebben carte blanche gekregen om alles te beschilderen.

De kunstwerken passen allemaal binnen het thema ‘plastic pollution’. Volgens Ringo Mollinger van The Hague Street Art heeft dit alles te maken met de nieuwe plannen voor Kijkduin. Bij de herontwikkeling wordt namelijk ook rekening gehouden met duurzaamheid.

Daarnaast houden de kunstenaars tijdelijk atelier in de leegstaande winkelpanden. Ze hebben nog tot 1 oktober om los te gaan, daarna gaat het winkelcentrum tegen de vlakte. 12 mei wordt een officiële opening georganiseerd voor het publiek om de kunstwerken te kunnen bewonderen.

Reacties»

1. De Vuurtoren of liever de Theepot in Kijkduin ??? – de nasleep | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen - juli 22, 2019

[…] Zie ook: Haags winkelcentrum Kijkduin tijdelijk omgetoverd tot grafittimuseum […]

2. Kijkduin en de grote verandering | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen - augustus 7, 2019

[…] Zie ook: Haags winkelcentrum Kijkduin tijdelijk omgetoverd tot grafittimuseum […]

3. Circusartiesten op de boulevard van Kijkduin | Kunst in de Wijk - augustus 26, 2019

[…] Zie ook: Haags winkelcentrum Kijkduin tijdelijk omgetoverd tot grafittimuseum […]

4. Kijkduin en de grote verandering bijna klaar | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen - maart 21, 2020

[…] Zie ook: Haags winkelcentrum Kijkduin tijdelijk omgetoverd tot grafittimuseum […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: