jump to navigation

Strandwal festival Rijswijk 08.09.2018 september 8, 2018

Posted by jandewandelaar in rijswijk, Strandwal festival.
Tags: ,
trackback

Strandwalfestival 2018 10e editie

Dit weekend vindt de 10de editie van het leukste gratis festival van Rijswijk plaats! Drie dagen lang laat Rijswijk zich van haar beste kant zien.

Vrijdagavond is de eerste feestavond op de Naald in het Rijswijkse bos, zaterdag is de Van Vredenburchweg omgetoverd tot een Strandwalboulevard met meer dan 100 kraampjes, zaterdagavond vindt Strandwal by night plaats in het Rijswijkse bos en niet te vergeten de inmiddels traditionele Strandwalfamiliedag op zondag.

Tijdens het Strandwalfestival maak je kennis met de vele activiteiten, die tal van Rijswijkse organisaties te bieden hebben op het gebied van cultuur, kunst, dierenwelzijn, muziek, sport en maatschappelijke ondersteuning.

Vrijdagavond starten wij om 18:30 uur met een optreden van Rijswijk Swingt Mee! dat gevolgd wordt door de officiële opening door Burgemeester Michel Bezuijen. Het gevarieerde programma bestaat verder uit optredens van Frank & The Silly Symphonies, Joel Borelli, De Coronas, Samantha Steenwijk en DJ El Dani.

Zaterdag om 12 uur is de Strandwalmarkt   geopend. Het wordt weer een gezellige drukte met meer dan 100 kraampjes met alles wat Rijswijk te bieden heeft om verschillende thema’s. Laat je als een dier schminken op het dierenpaviljoen, knutsel je eigen lampion op het DELA Voor Elkaar paviljoen, maak een sportieve foto op het Sportpaviljoen en op het cultuurpaviljoen kun je o.a. meemaken hoe het voelt om een virtual reality bril op te hebben.

Naast de kraampjes zijn er op de vier binnen-/buitenpodia maar liefst meer dan 40 optredens van muziek, zang, dans, sport en nog veel meer. De Rijswijkse horeca is dit jaar ook weer aanwezig met uitgiftepunten voor eten en drinken.

Zaterdagavond start om 17:00 uur Strandwal by night. Een gevarieerd programma in het Rijswijkse Bos met 80’s Dilemma, Rijswijks Jeugdtheater, DJ Ruben Terpstra, Vinchenzo en Kimberly van The Voice of Holland, Jewelste, The Kik en DJ Badd Dimes.

Op zondag start om 10:00 uur de Strandwalfamiliedag op en rondom Kinderboerderij het Akkertje. Het Akkertje is geopend voor de jaarlijkse kindervrijmarkt en hier staat ook het DELA Voor Elkaar Paviljoen voor de ouderen.

Bij Groei & Bloei kun je alles leren over bloemen en planten. Ook Scouting Rijswijk laat op de familiedag zien welke activiteiten de diverse scoutingclubs in Rijswijk op hun programma hebben staan. Wandelsportvereniging WSV Haaglanden organiseert de Strandwalwandeling met start- en finishlocatie het Akkertje.

Op de pop-up locatie Te Werve Buiten kun je tussen 15:00 en 20:00 uur genieten van Jazz, Gin-Tonic, muziek van Jazz artiesten en een DJ. Te Werve serveert streetfood en voor de kids is er een springkussen. En ook Winkelcentrum Oud Rijswijk is weer van de partij met o.a. open winkels, gezellige restaurants, old timershow en de papiermarkt.

Kortom een veelheid aan mogelijkheden voor jong en oud om kennis te maken met wat Rijswijk zoal te bieden heeft. Als de weersvoorspellingen ons niet bedriegen wordt het een zonnig weekend.

Reacties»

1. Strandwal festival 2019 Rijswijk | Kunst in de Wijk - september 14, 2019

[…] Zie ook: Strandwal festival Rijswijk 2018 […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: