jump to navigation

Muurschildering Q65 op het elektriciteitshuisje Haagse Soestdijkskade augustus 21, 2018

Posted by jandewandelaar in Q65.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Q65 op de Soestdijksekade

Komende zondag 26.08.2018 wordt er een eerbetoon gehouden aan Joop Roelofs, een van de bandleden van de legendarische Haagse sixtiesband Q65.

AD 27.08.2018

Om 13.00 uur vindt op deze plek een streetparty plaats en wordt de muurschildering feestelijk onthuld. De bassist Peter Vink van ‘de Kjoe’ en Joop zelf zijn er ook bij. Iedereen is welkom bij het straatfeest, van Q65-fans tot andere muzikanten. “We maken er een geïmproviseerd feest van zoals we dat in de sixties ook deden.” Henk nam het initiatief voor het eerbetoon en krijgt hulp van The Hague Street Art en de gemeente Den Haag.

Kunstenaars Near! & Desone maakte de permanente muurschildering op het elektriciteitshuisje bij de Soestdijksekade ter hoogte van het Veluweplein.

Daar lag vroeger namelijk de woonboot waarop de band repeteerde. Deze woonboot is de ultieme plek waarop de ‘Kjoe’ repeteerde en ze hun grootste hit ‘The life I live’ componeerden.

“Vanaf de brug kun je het perfect zien.” Daarnaast werd op die plek een van de eerste persfoto’s van Q65 gemaakt. “Er is geen betere plek voor dit eerbetoon aan deze Haagse legende.”

De muurschildering bestaat onder andere uit een portret van Joop en de namen van de andere bandleden.

Q65 Wikipedia

zie ook Geveltekst Golden Earring Haagse Terletstraat

zie ook: 6 mei onthulling geveltekst Golden Earring Haagse Terletstraat

zie ook Spreuken op de Haagse muren

zie ook 50 jaar Golden Earring in Haags Historisch Museum

zie ook Muurgedichten in de Haagse wijken

zie ook: Golden Earring-graffiti in Poeldijk gered

Gitarist Joop Roelofs (74) van Haagse band Q65 overleden

MSN 03.10.2018 Joop Roelofs, de gitarist van de Haagse band Q65, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Roelofs leed al enige tijd aan slokdarmkanker. De gitarist lag een week in coma voordat hij overleed.

De band Q65 werd in de jaren zestig opgericht door Roelofs en Frank Nuyens. De formatie stond bekend om zijn ruwe, bewust lelijke geluid. Grote hits van de Haagse groep waren You’re the victor en The life I live. Naar dat laatste nummer is het jaarlijkse Haagse popfestival tijdens Koningsnacht vernoemd.

Roelofs en Q65 werden de afgelopen jaren diverse keren geëerd in Den Haag. Zo kreeg de groep een graffitikunstwerk bij het Haagse Zuiderpark en werd op het Almeloplein een songtekst van Q65 op een gevel aangebracht.

De zanger van de band, Wim Bieler, overleed in het jaar 2000 op 52-jarige leeftijd.

NEAR! en DESONE voor het graffitikunstwerk

Graffitikunstwerk als eerbetoon aan Joop Roelofs

HA 25.08.2018 In Den Haag heb je een aantal plekken, waar graffiti artiesten legaal hun kunsten mogen laten zien. Eén daarvan is op de Mient.
Hier werd een graffitikunstwerk aangebracht, met de beeltenis van Joop Roelofs. Joop Roelofs is, zoals de meeste mensen wel weten, één van de bandleden van Q65.

Helaas gaat het niet zo goed met hem.
Dat was dan ook één van de redenen voor het portret op de muur van de Mient, gemaakt door NEAR!.
Helaas werd deze al na anderhalve week “overgekalkt” door andere graffiti artiesten.
Al is dit “gewoon”, het zorgde wel voor enige irritatie.

NEAR! en DESONE aan het werk

Henk Augustijn nam daarop het initiatief om een eerbetoon te organiseren: een afbeelding die meer blijvend is. Ondersteund door The Hague Street Art en de gemeente Den Haag is dit een feit geworden.
De artiesten NEAR en DESONE hebben een prachtige muurschildering op een elektriciteitshuisje gemaakt. Deze zal permanent op dit huisje staan. Er komt een laklaag overheen, waardoor, mocht er graffiti overheen worden gezet, deze makkelijk te verwijderen is.

DESONE aan het werk

Leuk feitje, hij staat bij de Soestdijkskade – ter hoogte van het Veluweplein – waar vroeger de woonboot lag waarop de ‘Kjoe’ repeteerde en ze hun grootste hit ‘The life I live’ componeerden. Een van de eerste persfoto’s van Q65 werd gemaakt op exact deze plek.

Op mijn vraag of er ook een muurschildering voor de andere musici kwam, was het antwoord bevestigend. In dezelfde buurt zal hoogstwaarschijnlijk een eerbetoon komen voor heel de Kjoe.
Ben heel benieuwd!

NEAR! aan het werk

Komende zondag, vanaf 13.00 uur, zal een streetparty en de feestelijke onthulling van het graffitikunstwerk Joop Roelofs plaats vinden. Natuurlijk bij het elektriciteitshuisje aan het water bij het Veluweplein.
Als zijn gezondheid het toelaat zal Joop er zelf ook bij zijn. Zeker is dat mede-bandlid Peter Vink van de partij is.
Het weer ziet er goed uit, dus wees zondag allemaal welkom!

Kunstzinnig eerbetoon voor Q65-gitarist Joop Roelofs bijna af

Den HaagFM 22.08.2018 Met een straatfeest en een nieuw graffitikunstwerk wordt komende zondag een eerbetoon gehouden aan Joop Roelofs, een van de bandleden van de legendarische Haagse sixtiesband Q65. “De muurschildering is al bijna af en hij ziet er fantastisch uit”, vertelt initiatiefnemer Henk Augustijn op Den Haag FM.

Kunstenaars Near! & Desone maken de permanente muurschildering op het elektriciteitshuisje bij de Soestdijksekade ter hoogte van het Veluweplein. Daar lag vroeger namelijk de woonboot waarop de band repeteerde. “Vanaf de brug kun je het perfect zien.” Daarnaast werd op die plek een van de eerste persfoto’s van Q65 gemaakt. “Er is geen betere plek voor dit eerbetoon aan deze Haagse legende.” De muurschildering bestaat onder andere uit een portret van Joop en de namen van de andere bandleden.

Zondag om 13.00 uur vindt op dezelfde plek een streetparty plaats en wordt de muurschildering feestelijk onthuld. De bassist Peter Vink van ‘de Kjoe’ en Joop zelf zijn er ook bij. Iedereen is welkom bij het straatfeest, van Q65-fans tot andere muzikanten. “We maken er een geïmproviseerd feest van zoals we dat in de sixties ook deden.” Henk nam het initiatief voor het eerbetoon en krijgt hulp van The Hague Street Art en de gemeente Den Haag.…lees meer

Gerelateerd

Streetparty en graffiti als eerbetoon aan Joop Roelofs van legendarische sixtiesband Q65 20 augustus 2018

Galerie schildert muurschildering gelijk weer over 21 mei 2013

Streetparty en graffiti als eerbetoon aan Joop Roelofs van legendarische sixtiesband Q65

Den HaagFM 20.08.2018 Met een streetparty en een nieuw graffitikunstwerk wordt komende zondag een eerbetoon gehouden aan Joop Roelofs, een van de bandleden van de legendarische Haagse sixtiesband Q65.

Kunstenaars Near & Desone maken de permanente muurschildering op het elektriciteitshuisje bij de Soestdijkskade – ter hoogte van het Veluweplein – waar vroeger de woonboot lag waarop de ‘Kjoe’ repeteerde en ze hun grootste hit ‘The life I live’ componeerden. Een van de eerste persfoto’s van Q65 (foto) werd gemaakt op exact deze plek.

Zondag om 13.00 uur vindt op dezelfde plek een streetparty plaats en wordt de muurschildering feestelijk ingewijd door Joop Roelofs en mede-bandlid Peter Vink. De Haagse Henk Augustijn nam het initiatief voor het eerbetoon en wordt daarbij ondersteund door The Hague Street Art en de gemeente Den Haag.…lees meer

Gerelateerd

Q65 centraal bij opening nieuwe oefenruimtes 8 oktober 2012

Eerbetoon Michel van der Plas in Letterkundig Museum 23 juli 2013

Muzikaal eerbetoon aan Hans Dijkstal 12 mei 2010

Reacties»

1. Graffiti kunstwerk Q65 op de Soestdijksekade onthuld | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen - augustus 26, 2018

[…] zie ook: Muurschildering Q65 op het elektriciteitshuisje Haagse Soestdijkskade […]

2. Joop Roelofs gitarist van de Haagse band Q65 overleden | Kunst in de Wijk - oktober 3, 2018

[…] ook: Muurschildering Q65 op het elektriciteitshuisje Haagse SoestdijkskadeOpenbare afscheidsdienst Joop Roelofs maandag in het […]

3. Joop Roelofs gitarist van de Haagse band Q65 overleden | Jan de Wandelaar in het Den Haag van Morgen - oktober 3, 2018

[…] ook: Muurschildering Q65 op het elektriciteitshuisje Haagse SoestdijkskadeOpenbare afscheidsdienst Joop Roelofs maandag in het […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: