jump to navigation

Landschap bij Arnhem van Piet Mondriaan ontdekt december 17, 2016

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

Recent ontdekte Mondriaan brengt bijna 2 ton op

AD 13.12.2016 Een landschap bij Arnhem van Piet Mondriaan heeft vandaag bij veilinghuis Christie’s in Amsterdam 182.500 euro opgebracht. De blauw-groene aquarel uit 1903 dook pas recent onverwachts op.

Het gebeurt eigenlijk nooit dat we een schilderij van zo’n grootheid ontdekken waarvan nog niets bekend is, aldus Odette van Ginkel, kunstexpert Christie’s Amsterdam.

Het werk, 53,5 bij 71,5 centimeter groot, komt uit Nederlands privébezit. De inbrenger wist zelf niet veel over de herkomst en hoe het in de familie kwam.

Niets bekend
Het schilderij staat voor zover bekend nog in geen enkele catalogus beschreven en heeft nooit eerder in een museum gehangen. Volgens Odette van Ginkel, de kunstexpert van Christie’s Amsterdam, is dat heel zeldzaam. Van Ginkel: ,,Het gebeurt eigenlijk nooit dat we een schilderij van zo’n grootheid ontdekken waarvan nog niets bekend is.”

Er was al wel een soortgelijk werk van Piet Mondriaan bekend, geschilderd vanaf dezelfde plek aan de noordkant van de Gelderse hoofdstad. De opbrengst van het ‘Landschap bij Arnhem’ was geschat tussen de 120.000 en 180.000 euro.

Expositie
Mondriaan doet meer van zich spreken. Het Rijksmuseum opent vandaag namelijk een expositie met een selectie vroege bloemtekeningen- en schilderingen van zijn hand. In het Gemeentemuseum van Den Haag wordt een biografie over de kunstenaar gepresenteerd: ‘Piet Mondriaan. Een nieuwe kunst voor een ongekend leven’, van Hans Janssen, Mondriaan-expert en conservator moderne kunst.

Lees ook

‘Mondriaan wilde met jonge blom trouwen’

Lees meer

Nieuwe Mondriaan opgedoken bij Christie’s Amsterdam

Lees meer

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: