jump to navigation

Het Leemmannetje op de kruising Haagse Bierkade Pletterijkade juli 21, 2016

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback
Rein Specken

Rein Specken r.i.p. MH17

Het Leemmannetje zit weer op zijn plek

Den Haag  20.07.2016 Het Leemmannetje zit weer op zijn plek in het water op de kruising van de Bierkade en de Pletterijkade. Het opvallende beeld blijkt zondag in alle stilte voor de derde maal opnieuw te zijn geplaatst.

In 2009 verscheen het beeld voor het eerst op de paal in het water. Het was toen nog van klei (leem) gemaakt en eigenlijk illegaal neergezet. Het kreeg zoveel positieve reacties, dat toen het klei ging afbrokkelen, de makers de opdracht kregen een duurzamer mannetje te maken. Dankzij een subsidie werd deze van polyester gemaakt en in 2011 opnieuw feestelijk onthuld.

 Het opvallende beeld werd door het Leemcollectief geplaatst in het water op de kruising van de Bierkade en de Pletterijkade. Hier schreven ze reeds over. Het leemmannetje kreeg zoveel positieve reacties, dat toen het klei ging afbrokkelen, het collectief de opdracht kreeg een duurzamer mannetje te maken. Lees verder     Kunst

Tijdens de grote renovatie van het kruispunt de afgelopen maanden verdween het beeld weer. Zondag werd het teruggeplaatst. Het was toen precies twee jaar geleden dat de MH17 boven Oekraïne werd neergeschoten. Rein Specken, één van de drie makers van het beeld, kwam om het leven toen het vliegtuig neerstortte.

Foto’s: Gera Nieland ( www.haagsallerlei.nl )…lees meer

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: