jump to navigation

Van Goghwandeling door de groene zoom van Den Haag maart 14, 2016

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , , , , , ,
trackback

De Van Goghwandeling is op zondag 26 maart 2016 van 11.00 uur tot 14.00 uur.

Ook zijn er andere aktiviteiten !!

gogh

HONDENPOEPBAKKEN HAAGSE HOUT

AD 17.03.2016 als de prullenbakken en de hondenpoepbakken in het Haagse Hout wat meer opvallen, dat mensen er ook vaker gebruik van zullen maken. Dat is het idee achter de 26 tekeningen van de leerlingen van de Dr. MM den Hertogschool in Bezuidenhout die donderdag 17 maart op de afvalbakken geplakt worden. Om 13.45 uur zal de eerste hondenpoepbak-sticker onthuld worden. Meer lezen? s.ad.nl/4260688

Scholieren pimpen hondenpoepbakken in Bezuidenhout

Den HaagFM 16.03.2016 Scholieren van de Dr. MM den Hertogschool in Bezuidenhout gaan donderdag afvalbakken en hondenpoepbakken beplakken met zelfontworpen tekeningen. De leerlingen hopen dat de prullenbakken hierdoor wat meer opvallen en vaker worden gebruikt.

De leerlingen hebben 280 prullenbaktekeningen gemaakt waarvan de 26 mooiste op dertien prullenbakken en dertien poepbakken komen. “Poep is natuurlijk een interessant onderwerp”, zegt juf Stephanie van Kampen. “Een leerling heeft iemand getekend die in de poep is gaan staan met ‘bah’ erbij. Een andere leerling tekende een hond met een heel grote drol erbij.”

Stadsdeeldirecteur Lilianne Blankwaard en Jannos Groffen van Het Meemaaktheater onthullen donderdag de eerste gepimpte hondenpoepbak. Alle overige tekeningen zijn te bezichtigen op een tentoonstelling in de school aan de Amalia van Solmsstraat. …lees meer

Kinderkunst op poepbakken in Haagse Hout

AD 16.03.2016 Misschien dat als de prullenbakken en de hondenpoepbakken in het Haagse Hout wat meer opvallen, dat mensen er ook vaker gebruik van zullen maken. Dat is het idee achter de 26 tekeningen van de leerlingen van de Dr. MM den Hertogschool in Bezuidenhout die donderdag 17 maart op de afvalbakken geplakt worden. Om 13.45 uur zal de eerste hondenpoepbak-sticker onthuld worden.

Vincent van Gogh woonde aan de Hendrik Hamelstraat in Den Haag. © Archieffoto AD.

Stadsdeeldirecteur Lilianne Blankwaard en Jannos Groffen van Het Meemaaktheater onthullen deze donderdagmiddag de eerste hondenpoepbak met een sticker. In totaal zullen 13 prullenbakken en 13 poepbakken voorzien worden van tekeningen van leerlingen uit groep 5 t/m 8 van de Bezuidenhoutse basisschool.

Van Gogh
Organisator Andrée Ruting vertelt: ,,Er deden tien klassen mee aan dit project. Vijf daarvan maakten tekeningen voor de prullenbakken; de andere vijf voor de hondenpoepbakken. De prullenbaktekeningen zijn geïnspireerd op werken van Van Gogh, zoals de Bloemenvaas en de Sterrennacht.”

De link met Van Gogh is volgens Ruting simpel: ,,Hij heeft hier in de buurt gewoond, op de Hendrik Hamelstraat. Je ziet zijn hoofd daar nog op de muur hangen. De broer van zijn vader had een kunsthandel in Den Haag, waardoor hij tot twee keer toe naar Den Haag verhuisde.” Kunstenaars uit de wijk gaven de leerlingen een snelcursus over het werk van de 19e eeuwse schilder.

Hondenpoep bah
De tekeningen voor de hondenpoepbakken waren volgens groep 4-juffrouw Stephanie van Kampen geheel gebaseerd op de eigen creatieve inzichten van de scholieren. ,,Poep is natuurlijk een interessant onderwerp. Een leerling heeft iemand getekend die in de poep is gaan staan met ‘bah’ erbij. Een andere leerling tekende een hond met een heel grote drol erbij. Haha.”

Van de 280 tekeningen werden er 26 aangewezen als de mooiste om als sticker op de prullenbakken te verschijnen. De jury bestond uit vijf leerlingen en twee vrijwilligers. Van Kampen: ,,Ik vond het erg frappant om te zien dat ze één tekening hebben gekozen met heel groot het woord ‘hondenpoep’ erop.”

De overige ontwerpen zijn veel kleurrijker. Vanaf donderdag 17 maart kan je ze zien langs de Utrechtse baan in het Haagse Hout. Alle overige tekeningen zijn die dag te bezichtigen tijdens de speciale tentoonstelling om 15.00 uur in de Dr. MM den Hertogschool.

‘The Art Lovers’

Van Gogh in pand op Wallen

Telegraaf 15.03.2016 Het Van Gogh Museum opende dinsdag een tijdelijke dependance op de Amsterdamse Wallen. Een pand waarin eerst enkele peeskamertjes zaten, is ingericht met 3D-stijlkamers.

Een van de kamers, die onderdeel uitmaakt van de Lichte zeden x Red Light District.

Foto: ANP

Directeur Axel Ruger van het Van Gogh Museum verricht de opening van Lichte zeden x Red Light District: een pand, waarvan de ramen uitzicht bieden op drie kamers, die tot voor kort werden gebruikt als peeskamers.

Foto: ANP

De ruimtes zijn ingericht met spiegelvloeren, decorstukken en vergrotingen van schilderijen om een wereld te creëren ,,waarin heden en verleden van de betaalde liefde met elkaar worden geconfronteerd”. Voorbijgangers kunnen de stijlkamers bekijken via de ramen.

Het pand werd geopend ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Lichte zeden x Red Light District’, die tot en met 19 juni in het museum is te zien. Deze expositie gaat over prostitutie in de Franse kunst tussen 1850 en 1910. De stijlkamers zijn hierop geïnspireerd. Zo staat een pompeus bed, lijkend op een bed van een Franse courtisane (minnares) uit de negentiende eeuw, tegenover een hedendaags bed dat door een prostituee is gebruikt.

Op de eerste etage van het pand presenteert het Van Gogh Museum ‘The Art Lovers’. Dit is een platform ,,voor debat en performance over prostitutie in de kunst”. Zo is er een project van Dennis Vanderbroeck waarin hij zichzelf als kunstenaar verkoopt achter de ramen op de begane grond. ‘Dennis for sale’ is de titel van dit project.

Van Goghwandeling  door groene zoom van Den Haag

Den HaagFM 13.03.2016 Eind deze maand wordt een Van Goghwandeling gehouden door de groene zoom van Den Haag.

De wandeling is opgezet door Nicole Mekel van organisatiebureau All Things Nice en gaat onder meer langs een molen, stadsboerderij en groene tuinen. De tocht start in de Hendrick Hamelstraat waar Van Gogh woonde en werkte en zal aandacht besteden aan zijn Haagse jaren.

“We lopen ook langs de Schenk waar sinds kort de afvalbakken zijn opgesierd met kindertekeningen met van Gogh als inspiratie”, vertelt Mekel.  De wandeling is op zondag 26 maart van 11.00 uur tot 14.00 uur. …lees meer

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: