jump to navigation

Tonnenmonument Scheveningen naar Eerste Haven februari 4, 2016

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Vissers springen op de bres voor onnenmonument

Den HaagFM 05.02.2016 Voormalige vissers uit Scheveningen springen op de bres voor hun eigen moment dat de dupe dreigt te worden van een ultramoderne loopbrug die de havens met elkaar gaat verbinden.

Met een speciale handtekeningenactie willen de vissers bewerkstelligen dat het monument gewoon in de Eerste Haven blijft en niet verhuist naar een andere plek. “Het is een eerbetoon aan de vissers en alle werkers aan de wal en daarvoor dient het met meer respect te worden behandeld”, zegt Karel Kulk, oud-visser.

Dat het monument weg moet is een feit. De vissers zijn van mening dat de tonnen in de Eerste Haven kunnen blijven “op de hoek met de Pijp is ruimte” …lees meer

Handtekeningenactie voor verplaatsing Tonnenmonument naar Eerste Haven

Den HaagFM 03.02.2016 Een groep Scheveningers is een handtekeningenactie begonnen waarin wordt gepleit voor de verplaatsing van het Tonnenmonument naar de Eerste Haven. Sowieso moet het monument worden verplaatst als de plannen voor een brug van de Eerste Haven naar de Tweede Haven doorgaan.

Het monument werd in 1979 door prinses Beatrix onthuld. Het is een eerbetoon aan de vissers en werkers aan de wal. Het Comité Respect voor het Tonnenmonument vindt dat de Tweede Haven geen goede plek meer is voor het monument. “Door massale woningbouw heeft deze haven zijn aantrekkelijkheid verloren”, zegt oud-visser Karel Kulk.

Het comité wil de tonnen verplaatsen naar de hoek van de Eerste Haven waar men de vissersschepen kan zien binnenkomen en uitgaan. “Met het plaatsen van een bankje en een aantal fotopanelen, die de recente geschiedenis van de haven vertellen, kan het een mooie plek worden om te vertoeven”, zegt Kulk. Eerder pleitte ook Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad voor een nieuwe locatie. …lees meer

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: