jump to navigation

Montecelio – Onbekende werk van Escher ontdekt september 20, 2015

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback


M.C. Escher (1898-1972)

Volgens het Museum Escher in Het Paleis in Den Haag  is het werk op papier ‘uniek’ omdat Escher er nooit een oplage van heeft gemaakt. Er is slechts één exemplaar van. ‘Het komt zelden voor dat een onbekend en belangrijk werk van Escher wordt gevonden’, zegt conservator Micky Piller.

Uniek: onbekende tekening van Escher ontdekt

AD 03.09.2015 Museum Escher in Het Paleis in Den Haag heeft een onbekende tekening van de Nederlandse kunstenaar M.C. Escher (1898-1972) ontdekt. Het is een afbeelding van het boven op een berg gelegen Italiaanse stadje Montecelio, vlakbij Rome. De beroemde kunstenaar maakte het in 1924 tijdens zijn verblijf in de Italiaanse hoofdstad.

Het werk was in het bezit van Eschers familie, maar daarbuiten wist niemand van het bestaan ervan. Escher had het geschonken aan een van zijn halfbroers. Zijn kleinkinderen wilden het verkopen, waardoor het Haagse museum er lucht van kreeg.

Volgens het museum is het werk op papier ,,uniek” omdat Escher er nooit een oplage van heeft gemaakt. Er is slechts één exemplaar van. ,,Het komt zelden voor dat een onbekend en belangrijk werk van Escher wordt gevonden”, zegt conservator Micky Piller.

Museum Escher in het Paleis in Den Haag verwerft onbekende Escher

RTVWEST 03.09.2015 Museum Escher in het Paleis in Den Haag heeft een onbekend werk van kunstenaar M.C. Escher weten te verwerven. Op het werk is een stadje op een berg te zien. De conservator van het museum heeft het onbekende kunstwerk uitgebreid bestudeerd. De stad op de berg blijkt de Italiaanse stad Montecelio te zijn.

De beroemde kunstenaar maakte het in 1924 tijdens zijn verblijf in de Italiaanse hoofdstad. Het werk was in het bezit van Eschers familie, maar daarbuiten wist niemand van het bestaan ervan. Escher had het geschonken aan een van zijn halfbroers. Zijn kleinkinderen wilden het verkopen, waardoor het Haagse museum er lucht van kreeg.

Volgens het museum is het werk op papier ‘uniek’ omdat Escher er nooit een oplage van heeft gemaakt. Er is slechts één exemplaar van. ‘Het komt zelden voor dat een onbekend en belangrijk werk van Escher wordt gevonden’, zegt conservator Micky Piller.

Montecelio van Nederlands belangrijkste graficus is vanaf 3 september te zien in het museum in het Paleis. Lees verder

gerelateerde artikelen;

Museum Escher in het Paleis koopt onbekend werk van Escher

Den HaagFM 03.09.2015 Museum Escher in het Paleis heeft een onbekend werk van kunstenaar M.C. Escher weten te verwerven.

Op het kunstwerk is de Italiaanse bergstad Montecelio te zien. Escher maakte het in 1924 tijdens zijn verblijf in de Italiaanse hoofdstad. Het werk was in het bezit van Eschers familie, maar daarbuiten wist niemand van het bestaan. De kleinkinderen van de beroemde kunstenaar wilden het verkopen, waardoor het museum er lucht van kreeg en snel wist toe te slaan.

Volgens het museum is het werk op papier “uniek” omdat Escher er nooit een grotere oplage van heeft gemaakt. Er bestaat slechts één exemplaar. “Het komt zelden voor dat een onbekend en belangrijk werk van Escher wordt gevonden”, zegt conservator Micky Piller. het doek is vanaf donderdag te zien in het museum aan het Lange Voorhout. …lees meer

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: