jump to navigation

Moslima met kogels om haar middel en een bloedend hart mei 23, 2015

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Echter, de gewraakt muurschildering van de Chileense kunstenaar Inti is overigens géén ’moslima met kogels om haar middel en een bloedend hart’. Inti heeft al jarenlang wereldwijd succes met vergelijkbare kunstwerken die zijn geinspireerd op ’Kusillo’, een mythische figuur uit Boliva.

Ophef om muurschildering

Telegraaf 20.05.2015 Een gigantische muurschildering van een ’moslima met kogels om haar middel en een bloedend hart’ op een flat in Heerlen zorgt voor onrust onder islamitische inwoners van de Limburgse stad. GroenLinks eist actie.

Fractievoorzitter Sajjad Rahnama’i vindt dat het stadsbestuur de opinie moet peilen over verschillende muurtekeningen in Heerlen „en sommige te herzien of te laten verwijderen.”

Het normaal zo kunstbeminnende GroenLinks vraagt zich verder af of schetsen van de kunstwerken wel vooraf zijn besproken met het college van burgemeester en wethouders.

„Niet alle kunst is geschikt voor het publieke domein. Het is de vraag of sommige werken wel gepast zijn. Mensen worden er iedere dag mee geconfronteerd”, zegt het in Iran geboren raadslid. Hij voegt daar aan toe: „Het past misschien prima in een museum. Dan kiezen mensen er zelf voor om een kijkje te nemen.”

Niet alleen moslims hebben aangeklopt bij Rahnama’i: „Er zijn dierenactivisten die een kunstwerk, waarop te zien is hoe een dier in stukken wordt gehakt geen goed voorbeeld vinden.”

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: