jump to navigation

La sacra Sindone – Jezus uit lijkwade van Turijn mei 7, 2015

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Experts reconstrueren jonge Jezus uit lijkwade van Turijn

AD 06.05.2015 Experts van de Italiaanse politie hebben naar aanleiding van de tentoonstelling van de beroemde lijkwade van Turijn geprobeerd het gezicht van de jonge Jezus te reconstrueren. Daarvoor werd software gebruikt, die normaal gesproken wordt ingezet bij het opsporen van maffiabazen. Het verbluffende resultaat werd gisteren door de politie van Rome vrijgegeven.

‘La sacra Sindone’, zoals de lijkwade in het Italiaans wordt genoemd, zou het linnen kleed zijn waarin Jezus na zijn kruisiging werd begraven. Het toont de afdruk van een man die, gezien zijn wonden, is gefolterd en aan een kruis overleed.

Hoewel het feit dat de lijkwade van Jezus Christus zou zijn nooit is bewezen en voortdurend onderwerp van discussie is, weerhoudt dat vele pelgrims er niet van naar de Dom van Turijn af te reizen waar het doek wordt bewaard. Van 19 april tot en met 24 juni wordt de lijkwade op bepaalde uren per dag, voor het eerst sinds vijf jaar, tentoongesteld. De Italianen verwachten miljoenen bezoekers.

Anders dan bij de speurtocht naar maffiosi, waar van tijd tot tijd enkel oude jeugdfoto’s beschikbaar zijn en het gezicht van een oudere persoon moet worden getekend, ging het bij de lijkwade om de verjonging van de gelaatstrekken. Nadat er van de afdruk van de lijkwade een digitale gezichtsafbeelding werd gedestillerd, werd de kaakomvang verkleind, het gezicht versmald en andere gelaatstrekken zachter gemaakt.

Verbluffend
Op die manier kwamen de onderzoekers, daarbij geholpen door tekenaar Andrea D’Amore, tot het gezicht van een jonge Jezus zoals deze op de foto’s werd vrijgegeven. Het verbluffende resultaat heeft televisiekijkend Italië al gefascineerd en zorgt inmiddels ook in het buitenland voor sensatie.

Lees ook;

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: