jump to navigation

Soumission, het laatste boek van Michel Houellebecq april 10, 2015

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Soumission – Michel Houellebecq,

De voorkant van het boek, in het Hongaars Behódolás getiteld, toont een afbeelding van de Mona Lisa in een nikab. ‘Een gevaarlijk nationalistische marketingstrategie’, schrijft het Franse tijdschriftLes Inrockuptibles.

De roman van Houellebecq leidde eerder al voor de publicatie begin dit jaar tot een vurige discussie. De roman speelt zich af in 2022, wanneer een moslim president van Frankrijk is geworden en het land verandert in een islamitische staat.

‘ECHT PIJN DOET HET NIET’

Margot Dijkgraaf, recensent Franse literatuur voor NRC Handelsblad,schreef over Soumission en de discussie eromheen: “Echt pijn doen, echt provoceren – dat doet Houellebecqs nieuwe boek, alle discussie voorafgaand aan de publicatie van vandaag ten spijt, niet. Wat je schokt is eerder de gelatenheid waarmee zijn Frankrijk zich schikt naar zijn nieuwe politieke en religieuze machthebbers.” In Frankrijk werd het boek een bestseller.

Ophef om gesluierde Mona Lisa op cover Hongaarse Houellebecq

NRC 09.04.2015  De omslag van de Hongaarse vertaling van Soumission, het laatste boek van Michel Houellebecq, heeft in Frankrijk voor ophef gezorgd. De voorkant van het boek, in het Hongaars Behódolás getiteld, toont een afbeelding van de Mona Lisa in een nikab. ‘Een gevaarlijk nationalistische marketingstrategie’, schrijft het Franse tijdschriftLes Inrockuptibles. Het tijdschrift noemt de methode van de Hongaarse uitgeverij Magvetö daarnaast ‘goedkoop’.  LEES VERDER

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: