jump to navigation

Resten gevonden van Alexander III van Macedonië in oude Griekse tombe januari 24, 2015

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Alexander de Grote.

Alexander III van Macedonië stierf in 323 voor Christus in Babylonië, het huidige Irak. Historici nemen meestal aan dat hij in de Egyptische stad Alexandrië is begraven.
Steekwonden
De mannen in het graf waren waarschijnlijk 35 tot 45 jaar oud en het lichaam van een van beiden toont steekwonden in de borstkas, die vermoedelijk fataal waren. De vrouw was ouder dan zestig. Van de gecremeerde resten is het onduidelijk of het om een man of vrouw ging.

De archeologen onderzoeken of de gevonden lichamen van familieleden waren. Omdat er geen tanden zijn aangetroffen, kan DNA-onderzoek echter moeilijk zijn.

Sfinxen
De opgravingen begonnen in 2012 en trokken internationaal aandacht toen de archeologen in augustus vorig jaar de vondst van de tombe aankondigden. Die wordt bewaakt door twee sfinxen en is omgeven door een marmeren muur van bijna 500 meter. Later troffen ze een mozaïekvloer aan en twee vrouwenfiguren die als pilaren dienden, zogeheten kariatiden.

Mogelijk resten Alexander de Grote in oude Griekse tombe

AD 19.01.2015 In een oude Griekse tombe zijn de beenderen aangetroffen van een vrouw, een pasgeboren baby en twee mannen. Archeologen denken dat het wel eens kan gaan om het lichaam van de legendarische heerser Alexander de Grote. In het graf zijn ook de resten van een gecremeerd persoon aangetroffen.

Het kalkstenen graf in de stad Amphipolis dateert uit de tijd dat de Macedonische koning over een groot deel van het Midden-Oosten heerste en is de grootste tombe uit de oudheid die in Griekenland is ontdekt. Archeologen hopen dat het graf, als het niet van Alexander de Grote is, tenminste voor een van zijn generaals of familieleden is gebouwd.

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: