jump to navigation

Het gele huis in Lekkerkerk september 26, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Gele gevel.

Er was eens een huisje in Lekkerkerk dat jarenlang een saai, grijs bestaan leidde. Het stond onopvallend in een straat en zag er eigenlijk een beetje uit zoals alle andere huisjes. Het oude huisje moest het jaren doen met een grijs verfje. Maar toen werd het geel, en nu staat het in het middelpunt van de belangstelling. Met alle gevolgen van dien.

Eigenaar geel huisje Lekkerkerk moet alsnog vergunning aanvragen

RTVWEST 26.09.2014 De eigenaar van het geel geverfde huisje in Lekkerkerk moet alsnog een vergunning aanvragen voor die gevelkleur. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de gemeente en bewoner Hans Terlouw.

Het gele huisje kwam woensdag in het nieuws omdat de gemeente Lekkerkerk vond dat het huisje weer grijs geverfd moet worden omdat het anders niet in het straatbeeld zou passen. In het dorp en op de sociale media werd daar met verontwaardiging op gereageerd. Veel mensen vinden het gele huisje juist mooi. Lees verder

Gerelateerde artikelen:

Het huisje in Lekkerkerk dat niet geel mag zijn

RTVWEST 24.09.2014 Een paar jaar geleden meldde zich een nieuwe eigenaar. Die trof het huisje in trieste staat aan. Het huisje was verwaarloosd. En dus nam de nieuwe eigenaar zich voor om er weer nieuw leven in te blazen. En zowaar, het huisje begon weer te stralen.

Als kers op de taart kreeg het huisje een nieuwe kleur. De nieuwe eigenaar had namelijk ontdekt dat de eerste verflaag die honderd jaar geleden werd aangebracht geel was. En zo geschiedde: na tientallen jaren was het huisje in de zomer van 2014 weer geel. … Lees verder

gerelateerde artikelen

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: