jump to navigation

Manneken Pis in Brussels museum september 1, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Eigen museum Manneke Pis

Telegraaf 01.09.2014  Het beroemde plassende Brusselse standbeeldje Manneken Pis krijgt een eigen museum. Wethouder van Cultuur Karine Lalieux is druk bezig met het uitwerken van de plannen, zo maakte stadskrant Brusselnieuws.be maandag bekend. Het is de bedoeling dat in 2016 de deuren opengaan van het nieuwe museum.

zie ook:

Gaultier kleedt Manneken Pis

Telegraaf 01.05.2015 Manneken Pis, het beroemde standbeeldje in het centrum van Brussel, is voorzien van kleren. De Franse modeontwerper Jean-Paul Gaultier heeft het beeld donderdagavond aangekleed ter ere van de 20e verjaardag van de Pride in Brussel. Dat is een homofeest met als hoogtepunt een parade op 16 mei, vergelijkbaar met de Gay Pride in ons land.

Manneken Pis is de komende dagen gestoken in een zwart-witte outfit en heeft een muts met horens. Die moeten het rebelse karakter van het mannetje dat op straat plast weerspiegelen. „Manneken Pis heeft een air van ironie en humor die ongelooflijk is voor een nationaal monument”, aldus Gaultier.

Manneken Pis is overigens veel vaker aangekleed. In zijn garderobe zijn onder meer een Elvis Presley- en voetbaltenue te vinden.

Foto: AFP

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: