jump to navigation

Beeldengalerij in de Haagse Grote Marktstraat september 1, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

PVV woedend over beeld van moslima’s bij stadhuis

Den HaagFM 04.09.2014 Gemeenteraadslid Elias van Hees (kleine foto) van de PVV is woedend over het nieuwe beeld van twee moslima’s dat bij het stadhuis is geplaatst. De politicus noemt het beeld “schaamteloze islampropaganda” en een bewijs van de “steeds verder oprukkende islamisering van Den Haag”.

Het kunstwerk is een van de laatste toegevoegde beelden van de Beeldengalerij van P. Struycken in en bij de Grote Marktstraat. In 1990 werd een begin gemaakt met de beeldenroute. Op de Grote Marktstraat en het Spui werden toen om de 25 meter identieke sokkels neergezet. In de loop der jaren werden steeds meer beelden van Nederlandse kunstenaars op de sokkels geplaatst. Nergens ter wereld bestaat zo’n openluchtgalerij van hedendaagse beeldhouwkunst. …lees meer

Beeldengalerij in Grote Marktstraat dinsdag klaar

Den HaagFM 01.09.2014 Dinsdag wordt het laatste beeld op zijn sokkel geplaatst van de Beeldengalerij van P. Struycken in en bij de Grote Marktstraat.

De veertig sokkels zijn dan voor het eerst allemaal bezet. Het Haags Centrum voor Beeldende Kunst Stroom organiseert daarom in het Atrium van het stadhuis de tentoonstelling Beelden van de Binnenstad. Dinsdag zal Marco van Baalen, directeur Haags Historisch Museum, de expositie openen. Aansluitend onthult hij samen met initiator P. Struycken het veertigste beeld.

In 1990 werd een begin gemaakt met de beeldenroute. Op de Grote Marktstraat en het Spui werden toen om de 25 meter identieke neergezet. In de loop der jaren werden steeds meer beelden van Nederlandse kunstenaars op de sokkels geplaatst. Nergens ter wereld bestaat zo’n openluchtgalerij van hedendaagse beeldhouwkunst. …lees meer

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: