jump to navigation

Zelfportret Leidse Rembrandt in de ruimte juli 12, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Zelfportret Leidse Rembrandt uit 1629 bij ISS in de ruimte

Een van de initiatiefnemers is de Duitse astronaut Alexander Gerst, die nu in het ISS woont. De Duitse ruimtevaartorganisatie DLR heeft de Rembrandt gescand en naar Gerst in de ruimte gestuurd. In het ISS rolde het schilderij vervolgens uit een printer. Als bewijs zette DLR een foto van het ISS-schilderij donderdag op Twitter.

Het echte schilderij hangt in de Alte Pinakothek, een kunstmuseum in München. Dat wil de kunstwerken van de Leidse schilder onder de aandacht brengen en is daarom begonnen met een project, myRembrandt. Mensen kunnen een kopie van Rembrandts zelfportret krijgen en bijvoorbeeld meenemen op vakantie. Het is de bedoeling dat ze foto’s ervan op sociale media plaatsen.

Zelfportret Leidse Rembrandt hangt nu in ruimtestation ISS

RTVWEST 10.07.2014  Leiden is sinds kort aanwezig in het internationale ruimtestation ISS. Niet in de vorm van een astronaut, maar aan de wand van het van het ruimtestation, ruim 400 kilometer boven de aarde, want daar hangt een zelfportret van de Leidse Rembrandt uit 1629. Het gaat niet om het echte schilderij maar om een kopie daarvan…. Lees verder

Rembrandt hangt in het internationale ruimtestation ISS

Trouw 10.07.2014 Nederland is weer aanwezig in het internationale ruimtestation ISS. Deze keer niet met een astronaut, maar met een kunstwerk. Aan de wand van het complex, ruim 400 kilometer boven de aarde, hangt een zelfportret van Rembrandt uit 1629. Een kopie welteverstaan.

Meer over;

Rembrandt in de ruimte

Telegraaf 10.07.2014 Nederland is weer aanwezig in het internationale ruimtestation ISS. Deze keer niet met een astronaut, maar met een kunstwerk. Aan de wand van het complex, ruim 400 kilometer boven de aarde, hangt een zelfportret van Rembrandt uit 1629. Een kopie welteverstaan.

Gerelateerde artikelen;

09-07: Zeepbellen in de ruimte dikker

14-06: Astronauten volgen WK

29-05: Drietal bereikt ISS

28-05: Nieuwe bemanning naar ISS

18-05: Nederlanders in de ruimte

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: