jump to navigation

Van Nellefabriek Rotterdam op de Werelderfgoedlijst juni 21, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Van Nelle Rotterdam

De erkenning betekent, naast wereldwijde reclame voor het gebouw, dat de Nederlandse overheid zich verplicht tot goed beheer van het object. De Van Nellefabriek krijgt nu niet direct geld van Unesco. Een delegatie uit Rotterdam, met onder anderen burgemeester Ahmed Aboutaleb, was in Qatar aanwezig op het moment dat de toekenning kwam.

Deze Nederlandse erfgoederen staan nu op de werelderfgoedlijst van Unesco:

  • Schokland en omgeving (1995)
  • Waterlinie Amsterdam (Stelling van Amsterdam) (1996)
  • Molens bij Kinderdijk/Elshout (1997)
  • Historisch gebied van Willemstad, binnenstad en haven, Curaçao (1997)
  • Ir. D.F. Woudagemaal (1998)
  • Droogmakerij de Beemster (1999)
  • Rietveld Schröderhuis (2000)
  • Waddenzee (gedeeltelijk in Duitsland) (2009)
  • Zeventiende-eeuwse grachtengordel van Amsterdam binnen de Singelgracht (2010)
  • Van Nellefabriek (2014)

FOTOSPECIAL

Deze tien erfgoederen kent ons Koninkrijk – 21/06/14

Koninkrijk telt nu tien erfgoederen

Telegraaf 21.06.2014 Het Koninkrijk der Nederlanden heeft nu tien erfgoederen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Naast de Van Nellefabriek zijn dat o.a.  ook:

– De Amsterdamse grachtengordel.

Dit model van stedelijke uitbreiding was het grootste en meest samenhangende van zijn tijd. Het diende tot de 19 eeuw als referentie in de hele wereld, stelt de Unesco.

Gerelateerde artikelen;

21-06: ‘Schouwspel van moderne tijd’

21-06: Van Nellefabriek op werelderfgoedlijst Unesco

21-06: Uur van waarheid voor Van Nellefabriek

‘Schouwspel van moderne tijd’

Telegraaf 21.06.2014  Zaterdag werd bekend dat de Van Nellefabriek in Rotterdam op de werelderfgoedlijst van Unesco wordt geplaatst. Het is het eerste Nederlandse fabrieksgebouw dat op de lijst komt te staan en het is daarmee het tiende erfgoedstuk van het Koninkrijk der Nederlanden.

Van Nellefabriek Rotterdam op werelderfgoedlijst›

NRC 21.06.2014 Nederland heeft zijn tiende werelderfgoed erbij. De Van Nellefabriek in Rotterdam komt op de lijst van Unesco te staan,heeft het Werelderfgoedcomité tijdens een vergadering in Qatar besloten.

Volgens de organisatie heeft de fabriek een “enorme impact gehad op de ontwikkeling van de moderne architectuur in Europa en elders ter wereld”:

“Het is echter niet alleen zijn architecturale stijl, maar ook zijn antwoord op de maatschappelijke uitdagingen die er zijn, wat de Van Nellefabriek speciaal maakt.”

Lees meer

2000 Rietveld- Schröderhuis werelderfgoed

2011 Teylers wil op lijst met Unesco Werelderfgoed

2011 Erfgoed op nominatie lijst Unesco

2013 Michelinsterren voor werelderfgoed

2010 Kandidaten Erfgoedlijst

Van Nellefabriek op werelderfgoedlijst UnescoVideo

Trouw 21.06.2014 De Van Nellefabriek in Rotterdam heeft een plaats gekregen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Dat heeft het werelderfgoedcomité van Unesco vandaag tijdens een vergadering in Qatar besloten. Het Koninkrijk der Nederlanden telt nu 10 erkende erfgoederen, waaronder de Waddenzee, de Amsterdamse grachten en de molens bij Kinderdijk.

De erkenning betekent, naast wereldwijde reclame voor het gebouw, dat de Nederlandse overheid zich verplicht tot goed beheer van het object. De Van Nellefabriek krijgt nu niet direct geld van Unesco. Een delegatie uit Rotterdam, met onder anderen burgemeester Ahmed Aboutaleb, was in Qatar aanwezig op het moment dat de toekenning kwam.

Van Nellefabriek op werelderfgoedlijst Unesco

Telegraaf 21.06.2014 De Van Nellefabriek in Rotterdam heeft een plaats gekregen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Dat heeft het werelderfgoedcomité van Unesco zaterdag tijdens een vergadering in Qatar besloten. Het Koninkrijk der Nederlanden telt nu 10 erkende erfgoederen, waaronder de Waddenzee, de Amsterdamse grachten en de molens bij Kinderdijk.

Van Nellefabriek Rotterdam op werelderfgoedlijst Unesco 

NU 21.06.2014 De Van Nellefabriek in Rotterdam heeft een plaats gekregen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Dat heeft het werelderfgoedcomité van Unesco zaterdag tijdens een vergadering in Qatar besloten.

Het Koninkrijk der Nederlanden telt nu tien erkende erfgoederen, waaronder de Waddenzee, de Amsterdamse grachten en de molens bij Kinderdijk.

De erkenning betekent, naast wereldwijde reclame voor het gebouw, dat de Nederlandse overheid zich verplicht tot goed beheer van het object. De Van Nellefabriek krijgt nu niet direct geld van Unesco.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Van Nellefabriek Werelderfgoedlijst Rotterdam

Uur van waarheid voor Van Nellefabriek

Telegraaf 21.06.2014 Komt de icoon van het moderne bouwen, de Van Nellefabriek in Rotterdam, op de werelderfgoedlijst van Unesco te staan of niet? Dat wordt zaterdag of zondag duidelijk na een vergadering van het Unesco-comité in Qatar.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: