jump to navigation

Het verdwenen Leger in Egypte juni 20, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Als we de oude verhalen moeten geloven zou het leger onder een zandduin bedolven zijn na een grote zandstorm. Maar 50.000 man laten verdwijnen onder zand is natuurlijk wel heel veel en de lichamen of botten zijn nooit gevonden. Kaper geloofde dat verhaal dus niet.

Volgens Kaper is het leger helemaal niet verdwenen, maar verslagen. De leider van het leger schaamde zich er natuurlijk voor en verzon dat zijn mannen waren gesneuveld door de natuurlijke elementen. De Perzische koning die ook van de nederlaag wist, stierf plotseling en dus kon verder haast niemand het verhaal ontkrachten.

Toeval

Kaper loste het mysterie per toeval op, want hij was niet actief op zoek naar antwoorden. Begin dit jaar ontcijferde hij oude tempelblokken waar precies de goede informatie op stond om de geschiedenis te kunnen reconstrueren.

De Leidse onderzoeker licht zijn vondst donderdag toe tijdens een internationaal congres. ‘De belangstelling zal waarschijnlijk heel groot zijn. Ik zie uit naar de discussies die zullen volgen’, zei hij.

Leidse Egyptoloog lost eeuwenoud mysterie over verdwenen leger op

RTVWEST 19.06.2014 LEIDEN – De Leidse Egyptoloog prof. dr. Olaf Kaper heeft een van de grootste mysteries in de archeologie opgelost. Het gaat om de verdwijning van een 50.000-koppig Perzisch leger in de Egyptische woestijn rond 524 voor Christus. … Lees verder

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: