jump to navigation

De Blauwe Kamer – Pablo Picasso juni 19, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Verborgen portret.

Al in 1954 werd vermoed dat er onder De Blauwe Kamer nog iets anders schuilgaat. Wetenschappers van drie Amerikaanse musea en een universiteit zijn sinds 2008 met het doek bezig. „Dit is echt een van de momenten die dit werk zo speciaal maken”, vertelt conservator Patricia Favero over de doorbraak.

Beide werken komen uit Picasso’s ‘blauwe periode’, de eerste 4 jaar van de 20e eeuw waarin hij voornamelijk blauwe en blauwgroene schilderijen maakte. Waarschijnlijk heeft de Spanjaard over het oorspronkelijke werk heen geschilderd omdat hij wel de inspiratie, maar niet altijd het geld voor een leeg canvas had.

Onbekend Picasso-portret onder Picasso-werk ontdekt

Trouw 17.06.2014 Onderzoekers hebben onder het doek De Blauwe Kamer van Pablo Picasso een portret ontdekt van een man met een vlinderdas. De grote vraag van de conservatoren in Washington is wie de Spaanse kunstenaar heeft geportretteerd. ‘We proberen die vraag nog altijd te beantwoorden’, zegt Patricia Favero, conservator van The Phillips Collection in Washington, waar het doek sinds 1927 deel van uitmaakt.

Picasso-portret ontdekt

Telegraaf 17.06.2014  Onder het schilderij De Blauwe Kamer van Picasso is een ander werk van de beroemde schilder ontdekt. Onderzoekers stuitten met behulp van infraroodtechniek op een portret van een nog onbekende man met een vlinderdas, meldt de BBC.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: