jump to navigation

Beatles 50 jaar geleden in Treslong Hillegom en Blokker juni 6, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Blokker en het Hillegomse Treslong – 50 jaar geleden

De muzikanten werden vijftig jaar geleden met ‘oorverscheurend gejuich en gegil’ begroet in de veilinghal van Blokker  en het Hillegomse Treslong.

Docu terugkijken: Leo Blokhuis onderzoekt het succes van The Beatles

NRC 08.06.2014 Vijftig jaar geleden stonden The Beatles in The Ed Sullivan Show, het begin van hun verovering van Amerika. Op 6 juni 1964 viel ook West-Friesland, na een concert in de veilinghal te Blokker. Leo Blokhuis herdenkt dit met een tweeluik over de popgroep.LEES VERDER

The Beatles waren in Blokker. En dat zijn ze eigenlijk nog steeds

NRC 06.06.2014 Vijftig jaar geleden brachten The Beatles precies 46,5 uur door in Nederland. Drie echte en één reserve-Beatle (de zieke Ringo Starr liet zich vervangen door Jimmie Nicol) traden op in het Noord-Hollandse Blokker. Het eerste en enige optreden dat ze in ons land gaven dreunt een halve eeuw later nog na in oude beelden en een nieuw boek.

‘DAT HÁÁR! HET LEEK WEL TUIG’

In een uitzending van Brandpunt geniet NRC-journalist Henk van Gelder samen met Jan Cees Ter Brugge, Piet Schreuders, Arie van Staveren en Henk Hofstede na van alle gillende dames, spijbelende scholieren die al dan niet in de Amsterdamse grachten vielen, maar vooral van de verschijning van die vier jonge heren uit Liverpool in 1964.

Het zal wel Hollandse nuchterheid zijn, maar: ménen ze dat nou? Boekrecensent Bertram Mourits vraagt het zich vandaag af in de boekenbijlage van NRC Handelsblad, en gaf het boek overigens drie van de vijf ballen.

IN BLOKKER IS HET OPNIEUW, OF EIGENLIJK NOG ALTIJD FEEST

Blokker is nog altijd trots op de historie die er vijftig jaar geleden werd geschreven. Het jubileum wordt er gevierd met het Blokker Festival. Er wordt vanavond opnieuw opgetreden, dit keer door Beatlescoverbands Them Beatles uit Schotland en The Kik uit Rotterdam. Het Nederlands Philharmonisch Orkest brengt een klassieke ode aan The Beatles en er is een tentoonstelling in Blokker over dat legendarische concert van The Beatles. LEES VERDER

En ook 50 jaar geleden in het Hillegomse Treslong;

Coverband Rubber Soul

Hillegom blikt terug op concert van The Beatles 50 jaar geleden – Video

RTVWEST 05.06.2014 Een zaal vol gillende meisjes, precies 50 jaar geleden in het Hillegomse Treslong. The Beatles gaven donderdag 5 juni 1964 een concert dat de geschiedenis in is gegaan als ‘het vergeten optreden’. Donderdagavond wordt het concert opnieuw beleefd in De Nachtegaal in Lisse.

Expositie in Ford Museum

Donderdagavond treedt coverband Rubber Soul op in De Nachtegaal. Daarnaast is tot 23 augustus een expositie over de band in het Ford Museum te zien. Zondag 22 juni is in de Noordwijkse Muze ‘Beatles anniversary day’. Kijk voor meer informatie op de website van de organisatieLees verder

Gerelateerde artikelen;

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: