jump to navigation

Dali voor 150 euro in het Spaanse Gerona mei 23, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

De kunsthistoricus Tomeu L’Amo ontdekte het schilderij al in 1988 in een antiekwinkeltje in Gerona.

Experts hebben na jaren van onderzoek deze week vastgesteld dat het om een werk gaat dat Dalí op 17-jarige leeftijd in 1921 maakte.

Het schilderij laat engelen zien die rond een op een baarmoeder lijkende voorstelling cirkelen. L’Amo wist meteen al dat het een werk van Dalí (1904-1988) was, maar de eigenaar van de antiekwinkel wees dat van de hand omdat het schilderij het jaartal 1896 had, 8 jaar voordat Dalí werd geboren.

Maar de experts, die bij hun onderzoek onder andere infraroodfotografie gebruikten, stelden vast dat het om het eerste surrealistische werk van de Catalaanse artiest gaat. Een handschriftdeskundige concludeerde dat de tekst op het schilderij door Dalí is geschreven. Het Dalí Museum in Figueras heeft het schilderij nog niet als echt erkend.

Schilderij 150 euro blijkt Dali

Telegraaf 23.05.2014 Een voor 150 euro in het Spaanse Gerona gekocht schilderij blijkt een vroeg surrealistisch werk van de Spaanse meester Salvador Dali. Dat meldden diverse Spaanse en Britse media.

Schilderij van 150 euro blijkt echte Dali

Trouw 23.05.2014 Een voor 150 euro in het Spaanse Gerona gekocht schilderij blijkt een vroeg surrealistisch werk van de Spaanse meester Salvador Dali. Dat meldden diverse Spaanse en Britse media.

De kunsthistoricus Tomeu L’Amo ontdekte het schilderij al in 1988 in een antiekwinkeltje in Gerona. Experts hebben na jaren van onderzoek deze week vastgesteld dat het om een werk gaat dat Dali op 17-jarige leeftijd in 1921 maakte.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: