jump to navigation

Prehistorische vondsten langs de IJssel mei 13, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , , , , ,
trackback

Waterschap Vallei en Veluwe – aardewerk, houtskool, vuursteen en bot

Het Waterschap Vallei en Veluwe legt langs de IJssel op die plek een hoogwatergeul aan om de rivier bij extreme waterstanden meer ruimte te geven. Omdat de IJssel voor het begin van de jaartelling nog niet bestond, hadden archeologen al het vermoeden dat er mogelijk bewijzen van bewoning gevonden zouden kunnen worden.

Bij Vorchten zijn ook nog resten van een waterput en Romeins aardewerk gevonden. Het schap besluit na onderzoek van de resten of er nog op meer plaatsen gegraven gaat worden.

Prehistorische vondsten langs de IJssel

Trouw 13.05.2014 Archeologen hebben aan de Gelderse kant van de IJssel tussen Veessen en Wapenveld prehistorische vondsten gedaan. Het gaat om aardewerk, houtskool, vuursteen en bot. De meeste vondsten dateren uit de late prehistorie van 2000 voor Christus tot aan het begin van de jaartelling, maar er zijn ook resten uit het nog oudere Neolithicum aangetroffen.

Meer over

Prehistorische vondsten langs de IJssel

Telegraaf 13.05.2014 Archeologen hebben aan de Gelderse kant van de IJssel tussen Veessen en Wapenveld prehistorische vondsten gedaan. Het gaat om aardewerk, houtskool, vuursteen en bot. De meeste vondsten dateren uit de late prehistorie van 2000 voor Christus tot aan het begin van de jaartelling, maar er zijn ook resten uit het nog oudere Neolithicum aangetroffen.

Prehistorische vondsten ontdekt langs de IJssel

NU 13.05.2014 Archeologen hebben aan de Gelderse kant van de IJssel tussen Veessen en Wapenveld prehistorische vondsten gedaan. Het gaat om aardewerk, houtskool, vuursteen en bot.

De meeste vondsten dateren uit de late prehistorie van 2000 voor Christus tot aan het begin van de jaartelling, maar er zijn ook resten uit het nog oudere Neolithicum aangetroffen.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: