jump to navigation

Goudvondst eind Romeinse tijd Limburgse dorp Echt april 25, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Goudschat gevonden rond het jaar 411 na ChristusKeizer Constantijn III (407-411).

De schat die op een akker in Echt (Limburg) is gevonden, is de eerste in Nederland uit die tijd met een combinatie van gouden munten en zogenoemd hakzilver. Met die in stukjes geknipte zilveren schalen werden soldaten uitbetaald, en dat typeert een rijk in crisis. Dat maakt de Vrije Universiteit van Amsterdam bekend in Venlo bekend na archeologisch onderzoek.

Limburgse goudvondst werpt licht op eind Romeinse tijd ‘ 

NU 25.04.2014  Een recente vondst van een grote goud- en zilverschat in het Limburgse dorp Echt werpt een nieuw licht op de ineenstorting van van het Romeinse gezag in Nederland, rond het jaar 411 na Christus.

De schat die op een akker is gevonden, is de eerste in Nederland uit die tijd met een combinatie van gouden munten en zogenoemd hakzilver. Met die in stukjes geknipte zilveren schalen werden soldaten uitbetaald, en dat typeert een rijk in crisis.

Dat maakt de Vrije Universiteit van Amsterdam bekend in Venlo bekend na archeologisch onderzoek. De ook gevonden gouden munten zijn deels geslagen door keizer Constantijn III (407-411).

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Romeinen

Schat uit Romeinse tijd opgegraven in Limburg

Trouw 25.04.2014 Een recente vondst van een grote goud- en zilverschat in het Limburgse dorp Echt werpt een nieuw licht op de ineenstorting van het Romeinse gezag in Nederland, rond het jaar 411 na Christus. De schat is de eerste in Nederland uit die tijd met een combinatie van gouden munten en zogenoemd hakzilver. Met die in stukjes geknipte zilveren schalen werden soldaten uitbetaald, en dat typeert een rijk in crisis.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: