jump to navigation

Salvation Mountain – Eerbetoon aan oorlogsveteraan april 21, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

Klein eerbetoon aan de oorlogsveteraan die een berg beschilderdeVideo

NRC 21.04.2014  Salvation Mountain is voor velen geen onbekende naam meer. Het is de berg waar oorlogsveteraan Leonard Knight sinds begin jaren tachtig aan een kunstwerk werkte. Na drie decennia verven en bouwen overleed Knight in februari. Twee filmmakers maakten een korte documentaire over hem.

Het is dus, kort gezegd, een geverfde berg. In de Californische woestijn, vlak bij de grens met Mexico. Knight belandde er nadat hij met zijn luchtballon een noodlanding moest maken. Hij zag het als een teken van God dat hij daar terechtkwam.

Dus bouwde Knight daar stukje bij beetje, met adobe, stro en heel veel verf, aan wat zijn eerbetoon aan God en de liefde werd. Zijn tegenstander was al die tijd de hete woestijnzon die de felle kleuren deed vervagen. Maar Knight bleef noestig nieuwe lagen verf aanbrengen: in 2004 zaten er al vijftien lagen verf op Salvation Mountain. “Van een afstand oogt Salvation Mountain als een gigantisch, half gesmolten kinderijsje”, schreef de krant toen (hier het hele artikel, gratis te lezen voor abonnees).

Gaandeweg werd de berg een bezienswaardigheid: nrc.next schreef twee jaar geleden dat er soms wel honderdvijftig mensen op een dag langskomen. Ongetwijfeld lag dat ook aan de film Into The Wild (2007), waar Knight en de berg een rol in kregen. Toen hij moest worden opgenomen, zei hij dat hij vooral hoopte dat de berg goed onderhouden zou worden. Deze website zet zich daar nu voor in. Hier kun je meer lezen over Knight en zijn berg.  LEES VERDER

Lees meer;

2013  Vooral de vorm maakt dit portret van een kunstenaar het bekijken waard›

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: