jump to navigation

Middeleeuws vestingwerk gevonden in Ravenstein Noord Brabant april 20, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Rondeel. 

Het rondeel is rond 1487 gebouwd en in 1544 op last van Karel V, koning van Spanje, gesloopt.

De vesting is volgens de archeoloog gebouwd in opdracht van landsheer Philips van Kleef die vermoedelijk hulp heeft gehad van Italiaanse ontwerpers. De totale lengte is ongeveer 40 meter.

De vondst werd gedaan in de tuin van Martin Jan van Mourik die de opgraving voor het grootste deel uit eigen zak heeft betaald. Van Mourik wil de oude vesting bewaren en in de toekomst rondleidingen gaan geven in zijn eigen tuin.

Rondeel opgegraven in Ravenstein

NOS 18.04.2014 In Ravenstein, ten oosten van Oss, zijn de resten van een middeleeuws vestingwerk gevonden. Het gaat om een halfronde toren uit de late middeleeuwen, een zogeheten rondeel, met twee geschutskelders en een gang. Het rondeel is rond 1487 gebouwd en in 1544 op last van Karel V, koning van Spanje, gesloopt. De opgraving wordt vanmiddag om 14.00 aan de pers getoond. Van 14.30 tot 16.30 uur mag iedereen naar binnen.

Unieke vesting gevonden in tuin Ravenstein

Trouw 17.04.2014 In de tuin in Ravenstein (Noord-Brabant) is deze week een uniek vestingstelsel van meer dan 500 jaar oud blootgelegd. Archeoloog Eric van der Kuijl legde vandaag uit dat vooral het Italiaanse model van de vesting bijzonder is. ‘Iets vergelijkbaars bestaat in Nederland niet.’

Oude vesting gevonden in tuin

Telegraaf 17.04.2014 In de tuin in Ravenstein (Noord-Brabant) is deze week een uniek vestingstelsel van meer dan vijfhonderd jaar oud blootgelegd. Archeoloog Eric van der Kuijl legde donderdag uit dat vooral het Italiaanse model van de vesting bijzonder is. „Iets vergelijkbaars bestaat in Nederland niet.”

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: