jump to navigation

Schilderijen van Paul Gauguin en Pierre Bonnard gevonden in Turijn april 2, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , ,
trackback

Paul Gauguin en Pierre Bonnard

Trein

Het is nog niet bekend om welke schilderijen het gaat, maar volgens persbureau ANSA zijn deze miljoenen euro’s waard. De schilderijen zijn ongeveer een maand geleden ontdekt door de Italiaanse politie. Volgens Franceschini werden de schilderijen in 1970 tegelijkertijd gestolen in Londen Iemand liet ze achter in een trein tussen Parijs en Turijn.  Dat heeft de Italiaanse minister van Cultuur Dario Franceschini volgens persbureau AFP gezegd op een persconferentie.

Veiling

De man, waar de schilderijen werden aangetroffen,  had ze in 1975 in zijn woonplaats voor bijna 45.000 lire (nog geen 25 euro) gekocht op een veiling van voorwerpen die in treinen waren gevonden. Hij was zich er totaal niet van bewust dat het schilderijen van de Franse schilders Paul Gauguin en Pierre Bonnard waren.

App

De Italiaanse politie heeft een speciale afdeling die zoekt naar gestolen kunstwerken. Op dezelfde persconferentie zal de politie volgens website thelocal.it een applicatie voor telefoons en tabletcomputers presenteren, waarmee burgers actief kunnen bijdragen aan het traceren van gestolen kunst, door foto’s van verdachte werken te uploaden.

Een Italiaanse lijst van wereldwijd gestolen kunstwerken zou al uit 5,7 miljoen kunstwerken bestaan. Volgens het hoofd van de kunst-politie vormt de handel in gestolen kunst de grootste illegale markt na die van wapens, drugs en zwart geld.

Thee

Volgens de website France24.com werden de werken in juni 1970 gestolen uit een huis bij het chique Regent’s Park in Noord-Londen. De huishoudster werd misleid door drie mannen die zich voordeden als beveiligers die het alarmsysteem kwamen controleren.

Terwijl de vrouw een pot thee voor hen zette, gingen de mannen er met de schilderijen vandoor. France24 baseert zich op een artikel uit het archief van de krant Sydney Morning Herald.

Dat bleek volgens de Italiaanse krant La Stampa vandaag tijdens een persconferentie waarop minister Dario Franceschini van Cultuur de twee schilderijen aan de pers liet zien.

Gestolen werken Gauguin en Bonnard hingen 40 jaar in keuken

Elsevier 02.04.2014 De in 1970 gestolen schilderijen van Paul Gauguin en Pierre Bonnard, die onlangs zijn teruggevonden, hebben bijna veertig jaar lang op de keukenmuur van een Italiaanse fabrieksarbeider gehangen. Dat heeft de Italiaanse minister van Cultuur Dario Franceschini volgens persbureau AFP gezegd op een persconferentie.

Gestolen werken Gauguin en Bonnard na 40 jaar gevonden

Elsevier 02.04.2014 Twee peperdure gestolen schilderijen van de Franse kunstenaars Paul Gauguin en Pierre Bonnard zijn in Italië teruggevonden. De werken werden in de jaren zeventig ontvreemd in Londen.

De werken zijn ontdekt door de Italiaanse politie. De Italiaanse minister van Cultuur, Dario Franceschini, houdt later vandaag een persconferentie waarin hij een toelichting zal geven op de vondst.

Geroofde schilderijen na 40 jaar in Italiaanse keuken gevonden

Trouw 02.04.2014 Twee schilderijen die in jaren 70 in Londen waren gestolen, hingen sinds 1975 in de keuken van een arbeider in de Noord-Italiaanse stad Turijn. De man had ze in zijn woonplaats voor bijna 45.000 euro gekocht op een veiling van voorwerpen die in treinen waren gevonden. Hij was er zich totaal niet van bewust dat het schilderijen van de Franse schilders Paul Gauguin en Pierre Bonnard waren.

Schilderijen na 40 jaar terug

Telegraaf 02.04.2014  Twee schilderijen die in jaren 70 in Londen waren gestolen, hingen sinds 1975 in de keuken van een arbeider in de Noord-Italiaanse stad Turijn. De man had ze in zijn woonplaats voor bijna 45.000 lire (nog geen 25 euro) gekocht op een veiling van voorwerpen die in treinen waren gevonden. Hij was er zich totaal niet van bewust dat het schilderijen van de Franse schilders Paul Gauguin en Pierre Bonnard waren.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: