jump to navigation

Ontdekking signaal Oerknaltheorie maart 17, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Uitbreiding heelal

De onderzoekers zeggen, dat schrijft de BBC, met een telescoop signalen in de lucht opgevangen te hebben die moeten zijn ontstaan kort nadat het heelal met een enorme knal aan een razendsnelle uitbreiding begon. ‘Het opvangen van dit signaal is een van de belangrijkste doelen van de hedendaagse kosmologie’, zei onderzoeksleider John Kovac van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.

Einstein

Albert Einstein beredeneerde al dat dergelijke signalen ergens in het heelal moesten zijn ontstaan. Astronomen zoeken al jaren naar deze ‘echo van de oerknal’. ‘Dit is spectaculair,’ zegt Marc Kamionkowski, professor aan de Johns Hopkins University. ‘Ik heb het onderzoek gezien en de resultaten zijn overtuigend. 

zie ook

Wetenschappers vinden signaal dat oerknal onderschrijft – belangrijke ontdekking

NRC 17.03.2014  Wetenschappers hebben een belangrijke ontdekking gedaan die de theorie van de oerknal onderschrijft. Met een speciale telescoop, BICEP2, hebben ze een belangrijk bewijs gevonden voor de kortstondige fase waarin het heelal vele malen groter werd – de zogenoemde BICEP2.

Dat meldt persbureau AFP. De onderzoekers zeggen een signaal te hebben gevonden dat is achtergelaten tijdens de kosmische inflatie. Het signaal stamt van 380 duizend jaar na de oerknal. Het is de eerste keer dat onderzoekers zo ver terug hebben kunnen kijken. LEES VERDER

Spectaculaire ontdekking bewijst oerknaltheorie

Elsevier 17.03.2014 Amerikaanse onderzoekers hebben op de Zuidpool letterlijk een astronomische ontdekking gedaan over het ontstaan van het heelal. De onderzoekers zeggen zwaartekrachtgolven te hebben waargenomen die de oerknaltheorie bewijzen. Dat schrijft de BBC maandag.

Uitbreiding helal

De onderzoekers zeggen met een telescoop signalen in de lucht opgevangen te hebben die moeten zijn ontstaan kort nadat het heelal met een enorme knal aan een razendsnelle uitbreiding begon. ‘Het opvangen van dit signaal is een van de belangrijkste doelen van de hedendaagse kosmologie’, zei onderzoeksleider John Kovac van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.

Einstein

Albert Einstein beredeneerde al dat dergelijke signalen ergens in het heelal moesten zijn ontstaan. Astronomen zoeken al jaren naar deze ‘echo van de oerknal’. ‘Dit is spectaculair,’ zegt Marc Kamionkowski, professor aan de Johns Hopkins Universit. ‘Ik heb het onderzoek gezien en de resultaten zijn overtuigend. 

zie ook

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: