jump to navigation

Geboortepapieren van Nederland maart 14, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , , ,
trackback

Het gaat om de Unie van Utrecht (1579), de Apologie van Willem van Oranje (1581) en het Plakkaat van Verlating (1581). Nationaal Archief

De geboortepapieren van Nederland

Elsevier 13.03.2014 Eind maart verschijnt bij Elsevier Boeken De geboortepapieren van Nederland. Dit boek bevat – in hedendaags Nederlands – de drie belangrijkste en misschien wel meest revolutionaire geschriften uit de Nederlandse geschiedenis. Het gaat om de Unie van Utrecht (1579), de Apologie van Willem van Oranje (1581) en het Plakkaat van Verlating (1581).

Eerste exemplaar

Het boek wordt zaterdag 29 maart gepresenteerd in het Nationaal Archief in Den Haag. Algemeen Rijksarchivaris en directeur van het Nationaal Archief mr. Martin Berendse zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Aanvang van de presentatie is 15.00 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht via events@nationaalarchief.nl. Voorafgaande aan de presentatie kan vanaf 11.00 uur gratis de tentoonstelling Het geheugenpaleis worden bezocht. Het adres van het Nationaal Archief is Prins Willem-Alexanderhof 20 in Den Haag (naast het CS). De tentoonstelling Het geheugenpaleis is geopend tot 29 juni 2014. Lezers van Elsevier krijgen korting (twee kaartjes voor de prijs van een) als ze de betreffende advertentiepagina meenemen die staat in weekbladElsevier van 15, 22 en 29 maart. Het boek De geboortepapieren van Nederland kan hier worden besteld.

zie ook

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: