jump to navigation

Mysterieuze lichtbol boven Nederland januari 19, 2014

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Vallende meteoor boven Nederland gespot

Waarschijnlijk gaat het om een klein rotsblok uit de ruimte, zegt Alex Scholten van de Volkssterrenwacht bij het Gelderse Bussloo.

Uit heel Nederland kwamen zaterdagavond meldingen binnen van een bijzonder licht dat opdook boven het aardoppervlak. Die werd waarschijnlijk veroorzaakt door een meteoriet. „Een rotsblok of rotsblokje. Een object ter grootte van een voetbal, of waarschijnlijk iets groter”.

Omdat het licht maar heel even te zien was, dachten velen aan vuurwerk. Maar de lichtbol was geen mensenwerk. Volgens de medewerker van de Volkssterrenwacht kunnen stukjes rots oplichten als ze de dampkring binnenkomen. ‘Die beginnen op grote hoogte op te branden. Soms al op 80 kilometer’, legt Scholten uit.

Op Twitter was de vermeende meteoriet zaterdagavond onderwerp van gesprek. ‘Ongelooflijk! Zojuist voor het eerst een meteoriet met een groene staart gezien op de A16 tussen Breda en Dordrecht. Indrukwekkend mooi!!’, meldde een Twitteraar opgetogen. Een andere automobilist legde het verschijnsel met zijn dashcam vast,

Het rotsblokje van zaterdagavond was van beduidend andere orde dan de chrondiet die vorig jaar in Rusland neerkwam. Die meteoriet met een doorsnee van van 17 meter kwam met een grote explosie op de aarde terecht.

Mysterieuze lichtbol aan de hemel is waarschijnlijk rotsblokVideo

NU 19.01.2014 Een mysterieuze lichtbol die zaterdag opdook boven Nederland, is waarschijnlijk een klein rotsblok uit de ruimte. Dat zei Alex Scholten van de Volkssterrenwacht bij het Gelderse Bussloo. Uit vrijwel het hele land kwamen zaterdag meldingen binnen over de opvallende lichtbol. Die werd waarschijnlijk veroorzaakt door een meteoriet

Mysterieuze lichtbol waarschijnlijk rotsblok

Trouw 18.01.2014 Een mysterieuze lichtbol die opdook boven Nederland, is waarschijnlijk een kleine rotsblok uit de ruimte. Dat zei Alex Scholten van de Volkssterrenwacht bij het Gelderse Bussloo.

Uit vrijwel het hele land kwamen meldingen binnen over de opvallende lichtbol. Die werd waarschijnlijk veroorzaakt door een meteoriet. ‘Een rotsblok of rotsblokje. Een object ter grootte van een voetbal, of waarschijnlijk iets groter’, vertelt Scholten.

Meteoor boven Nederland gezienVideo

Telegraaf 18.01.2014  Boven Nederland was zaterdagavond een felle meteoor te zien. Uit het hele land komen meldingen van de groenblauwe vuurbal.

Gerelateerde artikelen

19-01: Vallende meteoor boven Nederland gespot

Wat veroorzaakte mysterieuze lichtbol boven Nederland?

Elsevier 19.01.2014 In heel Nederland was zaterdagavond een mysterieuze lichtbol in de lucht te zien. Waar werd het opvallende licht door veroorzaakt?  

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: