jump to navigation

Romeinse weg Castellum Traiectum gevonden in Utrecht december 11, 2013

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

Castellum Traiectum Utrecht – 45 na Christus 

Restanten

In juni opent een ondergronds publiekscentrum op het Domplein,  waar bezoekers, bijna 5 meter onder de grond, kunnen kijken naar de restanten onder het plein. De resten zijn in de toekomst zichtbaar voor het publiek, meldt de NOS dinsdag. Ook wordt er een loopbrug gebouwd over de Romeinse weg.

Het fort Castellum Traiectum in de Utrechtse binnenstad werd ongeveer 45 na Christus gebouwd door de Romeinen. Het fort was het centrum van de nederzetting. Ook na de Romeinse tijd bleef dit het hart van de stad.

Het is de eerste keer in Nederland dat archeologie op deze schaal permanent wordt getoond aan het publiek. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de gemeente Utrecht hebben nauw samengewerkt voor dit project.

Romeinse weg in Utrecht

Telegraaf 10.12.2013 Archeologen hebben vorige week een stuk Romeinse weg ontdekt onder het Domplein in Utrecht. De weg liep dwars door een Romeins fort.

Dat meldt de NOS. Over de ontdekking wordt een loopbrug gebouwd, zodat die in de toekomst zichtbaar is voor het publiek. In juni opent een ondergronds publiekscentrum op het plein, waar bezoekers de resten kunnen aanschouwen.

Romeinse weg ontdekt bij opgravingen onder Domplein

Elsevier 10.12.2013 Archeologen hebben vorige week in Utrecht een stuk Romeinse weg ontdekt. De weg liep dwars door een Romeins fort, dat onder het Domplein ligt.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: