jump to navigation

Ontdekking Zonsondergang bij Montmajour – Vincent van Gogh september 9, 2013

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Zonsondergang bij Montmajour – Vincent van Gogh

Twee onderzoekers van het museum hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar het schilderij en trekken daaruit de conclusie dat het van de beroemde kunstenaar moet zijn. De toeschrijving aan Van Gogh is gebaseerd op de stijl, de techniek, de verf, het doek, de voorstelling, brieven van de kunstschilder en de herkomst.

„Stilistisch en technisch gezien zijn er talrijke parallellen met andere schilderijen van Van Gogh uit de zomer van 1888”, zeggen de onderzoekers, Louis van Tilborgh en Teio Meedendorp. Het werk maakte in 1890 deel uit van de collectie van Theo van Gogh, de broer van Vincent, en werd in 1901 verkocht.

De locatie op het schilderij is herkend: een landschap niet ver van de Zuid-Franse plaats Arles bij de heuvel Montmajour. Van Gogh maakte in Arles wereldberoemde werken als Zonnebloemen en De slaapkamer. Ook zijn er twee brieven van de kunstenaar uit de zomer van 1888 die letterlijk naar het schilderij verwijzen.

„Een ontdekking van dit kaliber is in de geschiedenis van ons museum nog nooit voorgekomen”, zei directeur Axel Rüger.

Publiek kan nieuwe Van Gogh al zien in Beurs van Berlage

Trouw 12.09.2013 Van Gogh-liefhebbers die niet kunnen wachten om het pas ontdekte schilderij Zonsondergang bij Montmajour te bewonderen, kunnen vanaf vrijdag terecht in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daar hangt een digitaal gerestaureerde print van het werk, zo liet een woordvoerder donderdag weten. Het echte werk is vanaf 24 september te zien in het Van Gogh Museum, in de tentoonstelling Van Gogh aan het werk.

Nieuwe Van Gogh in Beurs

Telegraaf 12.09.2013 Van Gogh-liefhebbers die niet kunnen wachten om het pas ontdekte schilderij Zonsondergang bij Montmajour te bewonderen, kunnen vanaf vrijdag terecht in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Daar hangt een digitaal gerestaureerde print van het werk, zo liet een woordvoerder donderdag weten. Het echte werk is vanaf 24 september te zien in het Van Gogh Museum, in de tentoonstelling Van Gogh aan het werk.

Nieuw schilderij Vincent van Gogh ontdekt – Video

NU 09.09.2013 Het Van Gogh museum in Amsterdam heeft een nieuw schilderij van Vincent van Gogh ontdekt. Dat maakte directeur Axel Rüger van het museum maandagochtend bekend.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over; Vincent van Gogh

Nieuw schilderij Van Gogh ontdektVideo

Telegraaf 09.09.2013 Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft een nieuw schilderij ontdekt van Vincent van Gogh (1853-1890). Het gaat om het werk Zonsondergang bij Montmajour uit 1888, maakte het museum maandag bekend.

Van Gogh Museum ontdekt nieuw schilderij Vincent van Gogh (foto)

Elsevier 09.09.2013 Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft maandag een schilderij onthuld van Vincent van Gogh. Het gaat om het werk Zonsondergang bij Montmajour uit 1888, waarvan nu is vastgesteld dat het daadwerkelijk van de Nederlandse kunstschilder is. Twee onderzoekers van het museum hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar het schilderij en trekken daaruit de conclusie dat het gaat om een Van Gogh. Het werk maakte in 1890 deel uit van de collectie van Theo van Gogh, de broer van Vincent, en werd in 1901 verkocht. Vincent van Gogh schilderde in dezelfde periode ook wereldberoemde werken alsZonnebloemenHet gele huis en De slaapkamer.

Nieuw werk Van Gogh ontdekt – ‘scharnierstuk in oeuvre’›

NRC 09.09.2013  Het Van Gogh Museum heeft een schilderij van Vincent van Gogh (1853-1890) ontdekt dat tot nu toe onbekend was: Zonsondergang bij Montmajour. Dat heeft het Van Gogh Museum zojuist bekendgemaakt.Van Gogh schilderde het in 1888 in het Zuid-Franse Arles, in dezelfde periode waaruit ook zijn wereldberoemde werken Zonnebloemen, Het gele huis en De slaapkamer dateren. Lees verder›

Lees meer;

11:13 In detail: Zonsondergang bij Montmajour, de nieuwe Van Gogh ›

1 MEI Grote drie weer open – topstukken uit het Rijks, Stedelijk en Van Gogh ›

15 APR Google Art: we kijken langer naar kunst en het meest naar Van Gogh ›

11 MRT Kijken: weer een nieuwe bewerking van de mythe van Van Gogh ›

2012 Onbekende brief Van Gogh ontdekt – ‘Korenveld niet laatste werk’ ›

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: