jump to navigation

Rembrandts vrouw Saskia van Uylenburgh naar Nederland juli 11, 2013

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Portret Rembrandts vrouw naar Amsterdam Museum

Trouw 11.07.2013 Een portret van Rembrandts echtgenote Saskia van Uylenburgh komt naar Nederland. Het schilderij van de hand van de meester was nooit eerder te zien in ons land, maar krijgt nu een plekje in het Amsterdam Museum.

Het portret is een bruikleen van the National Gallery of Art in Washington. Vanaf 2 augustus maakt het deel uit van Amsterdam DNA, de vaste opstelling in het museum. Het schilderij was in Europa voor het laatst te zien op een expositie in Parijs, in 1894.

Rembrandts vrouw naar A’dam

Telegraaf 11.07.2013 Een portret van Rembrandts echtgenote Saskia van Uylenburgh komt naar Nederland. Het schilderij van de hand van de meester was nooit eerder te zien in ons land, maar krijgt nu een plekje in het Amsterdam Museum.

Saskia Uylenburgh

‘Toch geen nieuwe Rembrandt’

Telegraaf 21.08.2012 Het schilderij dat kortgeleden voor een mogelijke Rembrandt werd aangezien, blijkt niet van de 17e eeuwse meester te zijn.  Dat stellen de twee Rembrandtspecialisten, restaurateur Martin Bijl en Ernst van de Wetering, hoofd van het Rembrandt Research Project (RRP), dinsdag in de actualiteitenrubriek EenVandaag.

Mogelijk nieuw schilderij Rembrandt ontdekt

NU 20.08.2012 LEEUWARDEN – De Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân heeft mogelijk een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt.  Het gaat om een tot nu toe onbekend portret van zijn vrouw Saskia Uylenburgh. Een kunstverzamelaar, die verder anoniem wil blijven, heeft de stichting getipt. Hij heeft het schilderij een aantal jaren geleden voor een redelijke prijs in Zweden gekocht.

Gerelateerde artikelen;

Mogelijk nieuw schilderij Rembrandt ontdekt

Parool 20.08.2012 De Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân heeft mogelijk een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt. Het gaat om een tot nu toe onbekend portret van zijn vrouw Saskia Uylenburgh. Een kunstverzamelaar, die verder anoniem wil blijven, heeft de stichting getipt. Hij heeft het schilderij een aantal jaren geleden voor een redelijke prijs in Zweden gekocht.

Mogelijk ‘Rembrandt’ ontdekt

Telegraaf 20.08.2012  De Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân heeft mogelijk een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt. Het gaat om een tot nu toe onbekend portret van zijn vrouw Saskia van Uylenburgh. Een kunstverzamelaar, die verder anoniem wil blijven, heeft de stichting getipt. Hij heeft het schilderij een aantal jaren geleden voor een redelijke prijs in Zweden gekocht.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: