jump to navigation

Nationaal museum WO II Nijmegen februari 4, 2013

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

DSC_1267oorlogsmuseum

Presentatie plannen oorlogsmuseum WW II

vrijdag, 12 november 2010 | Vrijdagmiddag vond onder grote belangstelling van de pers de presentatie plaats van de plannen voor een nieuw Oorlogsmuseum in Nijmegen-Noord, de Waalsprong. De drie directeuren van de oorlogsmusea in Groesbeek, Overloon en Oosterbeek hebben een plan bedacht om, naast hun eigen musea, een gezamenlijk oorlogsmuseum op te richten. De kosten hiervan zullen ongeveer 30 miljoen Euro gaan bedragen en men heeft er alle hoop op dat dit ook daadwerkelijk bijeen gebracht gaat worden. Het plan is om het Wereldoorlog II museum in 2014 te realiseren, maar als dat niet lukt, kan het net zo goed 2015 worden, aldus Wiel Lenders, de directeur van het Bevrijdingsmuseum in Groesbeek. In aanwezigheid van burgemeester de Graaf en wethouder Beerten van Nijmegen werd het plan gepresenteerd. zie de foto’s.

Meer

Nationaal museum WO II

Telegraaf 04.02.2013 Het nieuwe, nationale oorlogsmuseum dat in Nijmegen moet verrijzen, krijgt vorm. Bezoekers gaan zien wat oorlogsdreiging, de Tweede Wereldoorlog en de opbouwperiode daarna met gewone burgers heeft gedaan. Daarnaast krijgt het museum een zogenoemde Boulevard van Vrijheid, een plek over het belang van debat in vrijheid.

Nationaal museum WO II in Nijmegen krijgt vorm

Trouw 04.02.2013 Het nieuwe, nationale oorlogsmuseum dat in Nijmegen moet verrijzen, krijgt vorm. Bezoekers gaan zien wat oorlogsdreiging, de Tweede Wereldoorlog en de opbouwperiode daarna met gewone burgers heeft gedaan. Daarnaast krijgt het museum een zogenoemde Boulevard van Vrijheid, een plek over het belang van debat in vrijheid.

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: