jump to navigation

Kunstwerk “Geert Wilders” van Bennie Jolink Normaal Walgelijk ??? augustus 28, 2012

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Geert Wilders vindt het  “walgelijk”

Kunstzinnige vrijheid

Trouw 04.09.2012 Gisteren maakte zanger Bennie Jolink bekend dat hij bedreigd wordt naar aanleiding van zijn inmiddels beruchte schilderij over Geert Wilders. Op het schilderij is niet alleen de PVV-leider met een verwrongen gezicht te zien, maar ook de Noorse massamoordenaar Anders Breivik evenals Adolf Hitler. In een interview met Omroep Gelderland vorige week zei de zanger ‘heel nieuwsgierig te zijn naar de reacties van Wilders en zijn slaafse volgelingen’. De respons van Wilders was in ieder geval milder dan de reactie van sommigen van zijn ‘slaafse volgelingen’. Hij noemde het schilderij weliswaar ‘walgelijk’, maar voegde eraan toe dat het werk van de zanger onder de vrijheid van meningsuiting viel.

 

Dood gewenst om schilderij

Telegraaf 03.09.2012 Rockartiest en schilder Bennie Jolink heeft doodsbedreigingen ontvangen in reactie op zijn schilderij waarop hij Geert Wilders portretteerde naast de Noorse massamoordenaar Anders Breivik en Adolf Hitler.

Bennie Jolink met dood bedreigd om schilderij Wilders

Parool 03.09.2012 Bennie Jolink is bedreigd nadat hij een schilderij maakte waarop Geert Wilders staat afgebeeld met Adolf Hitler en Anders Breivik. Op het kantoor van de zanger van Normaal zijn bedreigingen binnengekomen. Volgens Jolink wensen mensen hem de dood en ernstige ziektes toe, zo laat hij los in een interview met Nieuwe Revu dat woensdag verschijnt. ‘Ze zeggen dat ze me wel een keer komen opzoeken’, aldus de zanger.

Bennie Jolink met dood bedreigd om schilderij Wilders

VK 03.09.2012 Bennie Jolink is bedreigd nadat hij een schilderij maakte waarop Geert Wilders staat afgebeeld met Adolf Hitler en Anders Breivik. Op het kantoor van de zanger van Normaal zijn bedreigingen binnengekomen. Volgens Jolink wensen mensen hem de dood en ernstige ziektes toe, zo laat hij los in een interview met Nieuwe Revu dat woensdag verschijnt. ‘Ze zeggen dat ze me wel een keer komen opzoeken’, aldus de zanger.

Lees ook Cd-boekje met Wildersprent in Duitsland vernietigd – 29/08/12

Lees ook Afschuw Wilders over schilderij Jolink – 28/08/12

Cd-boekje’s Normaal vernietigd

Telegraaf 29.08.2012 De omstreden Wildersprent van de hand van Normaal-zanger Bennie Jolink, zou op het cd-boekje van de band worden gedrukt. Drukkerij Optimal heeft de partij echter vernietigd omdat er een hakenkruis op de prent staat. In Duitsland is het maken van drukwerk met hakenkruisen verboden.

Wildersprent Jolink zorgt voor problemen

Spits 29.08.2012 De veelbesproken prent van Wilders samen met Anders Breivik en Adolf Hitler, zorgt voor problemen rond de nieuwe cd van Normaal.

Cd-boekje met Wildersprent in Duitsland vernietigd

Parool 29.08.2012 Het cd-boekje bij het nieuwe album van rockband Normaal met daarin de omstreden Wildersprent is in de Duitse drukkerij Optimal vernietigd. Dat gebeurde omdat er een hakenkruis op de prent staat. In Duitsland is het maken van drukwerk met hakenkruisen verboden. Dat zei een woordvoerster van platenmaatschappij CNR woensdag. CNR brengt het album van Normaal uit.

Bennie Jolink: Geert Wilders is een trieste Venlose blondie

Metro 28.08.2012 Voorman van Normaal Bennie Jolink heeft het helemaal gehad met de politiek. De 66-jarige zanger zegt zich de laatste jaren ‘bont en blauw’ te ergeren aan het toenemende populisme in Den Haag, zo schrijft hij op de website van de band uit de Achterhoek. Vooral de partij van Geert Wilders krijgt ervan langs van Jolink. “Neem nou zo’n zwakbegaafde sukkel als die Dion Graus, die niet eens een fatsoenlijke volzin in het Nederlands kan uitspreken, met z’n animal cops.

Afschuw Wilders over schilderij Jolink

Parool 28.08.2012 PVV-leider Geert Wilders reageert met afschuw op een muziekproject van de band Normaal waarbij hij op een schilderij afgebeeld staat met de Noorse massamoordenaar Breivik en Adolf Hitler.

Wilders, Hitler en Breivik op prent Normaal

28.08.2012 PVV-leider Geert Wilders reageert met afschuw op een muziekproject van de band Normaal waarbij hij op een schilderij afgebeeld staat met de Noorse massamoordenaar Breivik en Adolf Hitler. Op de achtergrond staan graven en hakenkruisen. Het schilderij is van de hand van Normaal-voorman Bennie Jolink. In een politiek manifest op de website van Normaal verklaart Jolink zich al jaren te ergeren aan het populisme.

Afschuw Wilders over schilderij Jolink

Trouw 28.08.2012 PVV-leider Geert Wilders reageert met afschuw op een muziekproject van de band Normaal waarbij hij op een schilderij afgebeeld staat met de Noorse massamoordenaar Breivik en Adolf Hitler.

‘Te walgelijk voor woorden’, zei Wilders dinsdagmiddag. Op 7 september komt het nieuwe album van Normaal met teksten waarin de rol van de media, platenmaatschappijen en de politiek wordt aangepakt. In een van de nummers moet Wilders het ontgelden.

Bij de nummers hebben zanger Bennie Jolink en kunstenares Petra Verboeket schilderijen gemaakt die tijdens de theatertour ook als decorstuk dienen. In een politiek manifest op de website van Normaal verklaart Jolink zich al jaren te ergeren aan het populisme.

Reacties»

1. Adolf Hiltler en Kunst | Kunst in de Wijk - juli 15, 2013

[…] en ook: Kunstwerk “Geert Wilders” van Bennie Jolink Normaal Walgelijk ??? […]

2. Adolf Hitler en Kunst | Kunst in de Wijk - juli 15, 2013

[…] en ook: Kunstwerk “Geert Wilders” van Bennie Jolink Normaal Walgelijk ??? […]

3. Aquarel van Adolf Hitler in Neurenberg geveild | Kunst in de Wijk - november 20, 2014

[…] en ook: Kunstwerk “Geert Wilders” van Bennie Jolink Normaal Walgelijk ??? […]

4. Mein Kampf van Adolf Hitler gewoon in de verkoop « Debat in de Digitale Hofstad - november 22, 2014

[…] en ook: Kunstwerk “Geert Wilders” van Bennie Jolink Normaal Walgelijk ??? […]

5. Mein Kampf van Adolf Hitler gewoon in de verkoop | Kunst in de Wijk - november 22, 2014

[…] en ook: Kunstwerk “Geert Wilders” van Bennie Jolink Normaal Walgelijk ??? […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: