jump to navigation

Nieuw schilderij Rembrandt van Rijn ontdekt – Saskia Uylenburgh en zelfportret augustus 20, 2012

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

Leerling

Jarenlang werd over die echtheid geredetwist. Sommige experts, die vinden dat het doek op sommige plaatsen niet voldoende is afgewerkt, schreven het toe aan een leerling van de meester. Maar aan de hand van de handtekening, het materiaal van de lijst, de kleurcomponenten en de penseeltechniek is geen twijfel meer mogelijk, stellen de kunstdeskundigen.

Rembrandt maakte het werk op 29-jarige leeftijd, toen hij in Amsterdam woonde. Op het portret is hij te zien met een zwarte schoudermantel, een vedermuts en een halskraag van een ridder. De waarde van het werk wordt op 30 miljoen pond (37 miljoen euro) geschat.

Portret Rembrandt wel degelijk origineel zelfportret

Trouw 11.06.2014 Wetenschappers van het Hamilton-Kerr-Instituut in de Britse universiteitsstad Cambridge zijn tot de conclusie gekomen dat een (zelf-)portret van de Nederlandse schilder Rembrandt wel degelijk orginieel is. Over de echtheid van het doek uit 1635 is jarenlang gediscussieerd. De weduwe van een rijke Britse ondernemer had het werk na haar dood aan de National Trust toevertrouwd. Vorig jaar onderzocht een specialist het werk, en ook die kwam tot de conclusie dat het werk aan Rembrandt zelf toegeschreven moet worden.

‘Rembrandt al tijd op de korrel’

Telegraaf 19.03.2013 Rembrandt-expert Ernst van de Wetering vermoedde al een tijdje dat hij een echte Rembrandt op het spoor was. Dat zei hij maandagavond bij het tv-programma Pauw & Witteman. Eerder op maandag werd bekend dat de kenner een zelfportret van Rembrandt had ontdekt, waarvan eerst werd gedacht dat een leerling van de meester het had gemaakt.

Gerelateerde artikelen

18-03: Rembrandt blijkt zelfportret

Portret Rembrandt blijkt zelfportret

NU 18.03.2013 In Engeland is een schilderij van Rembrandt ontdekt. Het gaat om een zelfportret waarvan lang werd gedacht dat een leerling van de Hollandse meester het had gemaakt.

Gerelateerde artikelen;

Lees meer over: Rembrandt

Rembrandt blijkt zelfportret

Telegraaf 18.03.2013  In Engeland is een schilderij van Rembrandt ontdekt. Het gaat om een zelfportret waarvan lang werd gedacht dat een leerling van de Hollandse meester het had gemaakt. Dat heeft de Britse National Trust, eigenaar van het werk, maandag bekendgemaakt.

Portret blijkt toch van Rembrandt (en niet van leerling)

NRC 17.03.2013 Een schilderij dat lange tijd werd toegeschreven aan een van de leerlingen van Rembrandt van Rijn, blijkt toch van de hand van de grote meester zelf. Dat blijkt uit onderzoek van Rembrandt-deskundige Ernst van de Wetering, dat in opdracht van de Britse National Trust werd verricht.

Lees meer;

2012 Geinig, de Facebook-pagina van Rembrandt › 

2012 Na vierhonderd jaar is deze Rembrandt eindelijk van Leiden ›

2011 Rijksmuseum: Rembrandt gevraagd, Van Gogh gekregen › 

2011  Waarom ‘Google Art Project’ vanmorgen trending is op Twitter › 

2009 Kijker, ik ben geschokt je te zien ›

Saskia Uylenburgh

‘Toch geen nieuwe Rembrandt’

Telegraaf 21.08.2012 Het schilderij dat kortgeleden voor een mogelijke Rembrandt werd aangezien, blijkt niet van de 17e eeuwse meester te zijn.  Dat stellen de twee Rembrandtspecialisten, restaurateur Martin Bijl en Ernst van de Wetering, hoofd van het Rembrandt Research Project (RRP), dinsdag in de actualiteitenrubriek EenVandaag.

Mogelijk nieuw schilderij Rembrandt ontdekt

NU 20.08.2012 LEEUWARDEN – De Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân heeft mogelijk een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt.  Het gaat om een tot nu toe onbekend portret van zijn vrouw Saskia Uylenburgh. Een kunstverzamelaar, die verder anoniem wil blijven, heeft de stichting getipt. Hij heeft het schilderij een aantal jaren geleden voor een redelijke prijs in Zweden gekocht.

Gerelateerde artikelen;

Mogelijk nieuw schilderij Rembrandt ontdekt

Parool 20.08.2012 De Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân heeft mogelijk een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt. Het gaat om een tot nu toe onbekend portret van zijn vrouw Saskia Uylenburgh. Een kunstverzamelaar, die verder anoniem wil blijven, heeft de stichting getipt. Hij heeft het schilderij een aantal jaren geleden voor een redelijke prijs in Zweden gekocht.

Mogelijk ‘Rembrandt’ ontdekt

Telegraaf 20.08.2012  De Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân heeft mogelijk een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt. Het gaat om een tot nu toe onbekend portret van zijn vrouw Saskia van Uylenburgh. Een kunstverzamelaar, die verder anoniem wil blijven, heeft de stichting getipt. Hij heeft het schilderij een aantal jaren geleden voor een redelijke prijs in Zweden gekocht.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: