jump to navigation

Bronzen stier op het Beursplein in Amsterdam juli 6, 2012

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , ,
trackback

Arturo Di Modica.

De stier is een initiatief van de Italiaans-Amerikaanse kunstenaar Arturo Di Modica. Hij noemt het een positief signaal in slechte economische tijden. Di Modica (71) plaatste in 1989 eenzelfde beeld bij de New York Stock Exchange. Hij deed dat zonder enige vergunning, net als nu in Amsterdam is gebeurd. De stier in New York staat er nog steeds en is een bezienswaardigheid. De kunstenaar koos voor een stier in de financiële districten omdat die aanvalt met zijn kop naar beneden waarna het slachtoffer omhoog wordt gegooid, dezelfde beweging als de koersen op de beurs maken.

Volgens zijn woordvoerder is de boodschap naar Europa, dat nu in een economische dip zit: Denk positief, we moeten er tegenaan.

Bronzen stier op Beursplein aan de kant gezet

Parool 06.07.2012 De bronzen stier van 2,5 ton die in de nacht van woensdag op donderdag illegaal op het Amsterdamse Beursplein is geplaatst, is vanochtend een paar meter aan de kant gezet. Volgens stadsdeel Centrum stond de sculptuur in de weg.

Lees ook: Bronzen stier op Beursplein moet aan de kant (05-07-12)

Bronzen stier verhuisd

Telegraaf 06.07.2012 De bronzen stier van 2,5 ton die in de nacht van woensdag op donderdag illegaal op het Amsterdamse Beursplein is geplaatst, is vrijdagochtend een paar meter aan de kant gezet. Volgens stadsdeel Centrum stond de sculptuur in de weg.

Beurspleinstier opgeschoven

Spits 06.07.2012 De slagvaardigheid van stadsdeel Centrum Amsterdam is maar weer eens bewezen. De bronzen stier van 2,5 ton die illegaal op het beursplein was geplempt, is vanochtend een paar meter aan de kant gezet. BAM! Volgens stadsdeel Centrum stond de sculptuur in de weg.

Bronzen stier Beursplein aan de kant gezet

NU 06.07.2012 De bronzen stier van 2,5 ton die in de nacht van woensdag op donderdag illegaal op het Amsterdamse Beursplein is geplaatst, is vrijdagochtend een paar meter aan de kant gezet.

Gerelateerde artikelen

Stier beursplein moet weggejorist

Spits 05.07.2012 De bronzen stier die vannacht opeens op het Beursplein in Amsterdam stond, moet vandaag nog worden weggejorist. Dat meldde het immer opgewekte Stadsdeel Centrum. “’Het mag dan een ludieke actie zijn, maar het beeld moet er vandaag nog weg. Er is geen vergunning verleend en vrijdag is er op het plein een evenement”, aldus de feestneuzen. De stier werd geplaatst door de 71-jarige kunstenaarArturo Di Modica. Hij plaatste in beeld bij de New York Stock Exchange. Ook toen had hij (heel rebels) geen vergunning hiervoor.

Bronzen stier op Beursplein moet aan de kant

Parool 05.07.2012 De bronzen stier die in de nacht van woensdag op donderdag stiekem is geplaatst op het Amsterdamse Beursplein, moet een stukje aan de kant. De kunstenaar had geen vergunning aangevraagd en bovendien is er vrijdag een evenement op het plein. Stadsdeel Centrum gaat de komende dagen bekijken of er een andere plek voor de sculptuur is te vinden.

Bronzen stier voor positiviteit

Telegraaf 05.07.2012  De bronzen stier die in de nacht van woensdag op donderdag stiekem is geplaatst op het Amsterdamse Beursplein, moet een stukje aan de kant. De kunstenaar had geen vergunning aangevraagd en bovendien is er vrijdag een evenement op het plein. Stadsdeel Centrum gaat de komende dagen bekijken of er een andere plek voor de sculptuur is te vinden.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: