jump to navigation

Clara Peeters – Stilleven met Kazen, Amandelen en Krakelingen in het Haags Mauritshuis juni 19, 2012

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Clara Peeters – actief als Schilderes tussen 1607 en 1621.

Clara Peeters was een van de weinige vrouwelijke schilders uit haar tijd. Over haar leven is vrijwel niks bekend. Ze was werkzaam als schilderes tussen 1607 en 1621.

Het gaat om het schilderij Stilleven met Kazen, Amandelen en Krakelingen, dat volgens het Mauritshuis tot een van de beste werken van de kunstenares behoort.

Het werk is direct te zien voor het publiek. Wegens de uitbreiding en renovatie van het museum kunnen belangstellenden het bekijken op de tentoonstelling Meesters uit het Mauritshuis – In het Gemeentemuseum Den Haag.

Mauritshuis koop werk Clara Peeters

RTVWEST 19.96.2012 DEN HAAG – Het Mauritshuis in Den Haag heeft één van de beste werken van de 17-eeuwse Antwerpse schilderes Clara Peeters verworven. Het heet Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen en is gemaakt rond 1615.  Het Mauritshuis heeft het werk gekocht van een particulier. Voor hoeveel wil het museum niet zeggen. Het werk is direct te zien voor het publiek. Wegens de uitbreiding en renovatie van het museum kunnen belangstellenden het bekijken op de tentoonstelling Meesters uit het Mauritshuis in het Gemeentemuseum Den Haag. Lees verder

Mauritshuis verwerft stilleven Clara Peeters

Parool 19.06.2012 Het Mauritshuis heeft een van de beste werken van de 17-eeuwse Antwerpse schilderes Clara Peeters verworven. Het heet Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen en is gemaakt rond 1615. Dat heeft het museum vandaag bekendgemaakt. Het Mauritshuis heeft het werk gekocht van een particulier. Voor hoeveel wil het museum niet zeggen. 

Mauritshuis verwerft topstuk. Bekijk het stilleven hier in detail

NRC 19.06.2012 Het Mauritshuis heeft er een topstuk bij. Het museum maakte vanmiddag bekend dat het Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen van schilderes Clara Peeters heeft verworven. Bekijk het bijzondere werk uit circa 1615 hier in detail. Lees verder›

Mauritshuis koopt werk Peeters

Telegraaf 16.09.2012  Het Mauritshuis in Den Haag heeft een van de beste werken van de 17-eeuwse Antwerpse schilderes Clara Peeters verworven. Het heet Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen en is gemaakt rond 1615. Dat heeft het museum dinsdag bekendgemaakt.

Mauritshuis verwerft schilderij Vlaamse meesteres

Metro 19.06.2012 Het Mauritshuis heeft een stilleven van de Vlaamse schilder Clara Peeters aangekocht. Het gaat om het schilderij Stilleven met Kazen, Amandelen en Krakelingen, dat volgens het museum tot een van de beste werken van de kunstenares behoort.

Reacties»

1. Opknapbeurt doeken in de Gouden Zaal Mauritshuis | Kunst in de Wijk - april 20, 2014

[…] Clara Peeters – Stilleven met Kazen, Amandelen en Krakelingen in het Haags Mauritshuis […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: