jump to navigation

Nederland is drie tekeningen van schilder Rafaël rijker mei 31, 2012

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , ,
trackback

Rafaël (1483-1520) is een van de belangrijkste kunstenaars uit de Italiaanse Renaissance. 

Het gaat om de tekeningen Portret van een jonge man (1515-1517), Vliegende Putto (1518) en Jozua spreekt tot de Israëlische stamhoofden in Sichem (1516-1518).

Nederland is drie tekeningen van schilder Rafaël rijker – bekijk ze hier

NRC 31.05.2012 Nederland is sinds vandaag drie tekeningen van de wereldberoemde Italiaanse schilder Rafaël rijker. Onderzoek heeft uitgewezen dat het Teylers Museum niet negen, maar twaalf tekeningen van de Italiaan in bezit heeft. Bekijk de drie nieuwe tekeningen hier. LEES VERDER›

Teylers Museum ontdekt Rafaëls video, audio

NOS 31.05.2012 Het Teylers Museum in Haarlem heeft in zijn collectie drie tekeningen van Rafaël ontdekt. Ze werden eerst aan leerlingen van hem toegeschreven, maar blijken na uitgebreid onderzoek toch van Rafaël zelf te zijn.

Teylers Museum ontdekt drie tekeningen van Rafaël

Trouw 31.05.2012 Nederland is drie tekeningen rijker van de Italiaanse renaissancekunstenaar Rafaël (1483-1520). Het Teylers Museum in Haarlem ontdekte dat drie tekeningen in zijn bezit van de beroemde kunstschilder zijn. De werken werden eerst toegeschreven aan zijn leerlingen. Het museum verrichte uitgebreid onderzoek naar de werken voor een grote Rafaëlexpositie in het najaar.

Drie tekeningen van Rafaël ontdekt

Telegraaf 31.05.2012 Nederland is drie tekeningen rijker van de Italiaanse renaissancekunstenaar Rafaël (1483-1520). Het Teylers Museum in Haarlem ontdekte dat drie tekeningen in zijn bezit van de beroemde kunstschilder zijn. De werken werden eerst toegeschreven aan zijn leerlingen.

Teylers ontdekt drie nieuwe tekeningen Rafaël

Metro 31.05.2012 Het Teylers Museum heeft in zijn collectie drie tekeningen van Rafaël ontdekt. Tot nu toe werden de tekeningen toegeschreven aan leerlingen van de renaissanceschilder, maar onderzoekers denken daar nu anders over. Dat meldt het Haarlemse museum donderdag. Het aantal tekeningen van Rafaël in Nederland stijgt met de ontdekking tot veertien.

Advertenties

Reacties»

1. Els Goddijn - juni 1, 2012

leuk om te zien dat de grote meester zich ook bediende van een raster om de verhoudingen en compositie kloppend te krijgen.
Dat doe ik soms ook en het scheelt je veel tijd en moeite.
Els G.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: