jump to navigation

Renovatie Van Gogh Museum Amsterdam januari 27, 2012

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Van Gogh bundelt prenten

Telegraaf 01.02.2012 Het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft de belangrijkste werken uit zijn prentencollectie voor het eerst uitgebreid beschreven. Het museum publiceerde woensdag het boek Prentkunst in Parijs – De rage van het fin de siècle. Tegelijkertijd toont het museum vanaf donderdag 100 hoogtepunten uit zijn prentenverzameling.

Geld voor Van Gogh hoogst onzeker

Parool 27.01.2012 Het is hoogst onzeker dat de gevonden oplossing voor de Van Goghcollectie in de Hermitage doorgaat. De gemeenteraad is zeer kritisch over de gemeentelijke bijdrage van zes ton. Groot was gisteren de opluchting bij wethouder Carolien Gehrels …

Collectie Van Gogh tijdelijk toch in Hermitage

VK 26.01.2012 De collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam blijft tijdens de hele renovatieperiode te zien voor het publiek. De Hermitage heeft de programmering nu aangepast. Een tentoonstelling over het impressionisme is naar voren geschoven en een Peter de Grote-tentoonstelling gaat eerder open.

De huidige Rubenstentoonstelling wordt met drie maanden verlengd en een geplande expositie over de Nabiskunstenaarsgroep is verschoven naar volgend jaar. Het stadsbestuur van Amsterdam heeft besloten een bijdrage te leveren in de kosten van de herprogrammering, hoewel de gemeenteraad dit wel nog moet goedkeuren.

Collectie blijft toch te zien

Telegraaf 26.01.2012 De collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam blijft tijdens de hele renovatieperiode te zien voor het publiek. De schilderijen zijn gedurende alle maanden van de verbouwing te bezichtigen in de Hermitage Amsterdam, maakte het museum donderdag bekend.

Collectie Van Gogh Museum blijft toch te zien

NU 26.01.2012 De collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam blijft tijdens de hele renovatieperiode te zien voor het publiek. De schilderijen zijn gedurende alle maanden van de verbouwing te bezichtigen in de Hermitage Amsterdam, maakte het museum donderdag bekend.

Het Van Gogh Museum gaat in oktober zeven maanden dicht voor een renovatie. De topstukken zouden enkele maanden naar de Hermitage verhuizen.

Lees meer over dit onderwerp:

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: