jump to navigation

Verbouwing Madurodam Den Haag september 26, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: ,
trackback

Madurodam sluit zijn deuren tussen 1 november 2011 en 31 maart 2012.

De bekende, karakteristieke miniaturen blijven het hart van Madurodam vormen. Maar ze worden in de toekomst onderverdeeld in drie gebieden: ‘water als vriend en vijand’, ‘oude binnensteden’ en ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’

http://www.madurodam.nl/

Madurodam op 1 april weer open

AD 01.03.2012 De Haagse attractie Madurodam gaat op zondag 1 april weer open voor publiek. Dat meldt Omroep West. Vanaf november 2011 wordt al gewerkt aan een metamorfose voor de zestigste verjaardag.

Madurodam in de steigersfoto´s

De Pers 02.02.2012 Madurodam staat in de steigers voor een ingrijpende restauratie. Monumenten als de Domkerk en de Ridderzaal op het Binnenhof worden verstevigd of krijgen een likje verf. De miniatuurstad gaat begin april 2012 weer open.

Madurodam op de schop foto’s

Telegraaf 11.01.2012  –  Een grote renovatie voor de kleinste stad van Nederland: miniatuurpark Madurodam gaat flink de op de schop. De komende maanden ondergaat het park ter ere van zijn 60e verjaardag een complete metamorfose. Waar nu nog hard gewerkt wordt moet in april het volledig vernieuwde Madurodam zijn deuren openen voor het grote publiek.

Miniatuurstad op de schop

RTVWEST 31.10.2011 DEN HAAG – Madurodam gaat vijf maanden dicht, vanwege een grote verbouwing. De miniatuurstad in Den Haag viert volgend jaar haar zestigste verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park ingrijpend te vernieuwen.  Lees verder

Madurodam gaat vijf maanden dicht

Den HaagFM 31.10.2011 Madurodam gaat vanaf vandaag voor vijf maanden op slot. Het park gaat tot 31 maart 2012 dicht vanwege een ingrijpende verbouwing. Vanmiddag verricht burgemeester Jozias van Aartsen de sluitingsceremonie.

De miniaturen van Madurodam worden ondergebracht in drie gebieden: ‘water als vriend en…Lees meer  

Madurodam gaat dicht

Telegraaf 31.10.2011 Madurodam sluit maandag voor vijf maanden zijn deuren. De miniatuurstad in Den Haag viert in 2012 haar 60e verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park ingrijpend te vernieuwen. 

Het Korenmetershuis aan de Nieuwezijds Kolk in Amsterdam werd gebouwd in 1620 voor het gilde van korenmeters.

Het is een van de weinige Amsterdamse gildehuizen die bewaard zijn gebleven in de hoofdstad. Het pand is aangewezen als rijksmonument.

Het is de laatste miniatuur die wordt onthuld voordat het park aan het eind van het jaar een grootschalige metamorfose ondergaat.

Madurodam is nieuw gebouw rijker

RTVWEST 17.10.2011 DEN HAAG – Miniatuurpark Madurodam in Den Haag heeft er een nieuw gebouwtje bij. Zangeres Willeke Alberti heeft een kleine replica van het Korenmetershuis onthuld. Lees verder

Willeke Alberti onthult nieuw model Madurodam

Den HaagFM 17.10.2011 Zangeres Willeke Alberti heeft in Madurodam een model van het Korenmeterhuis onthuld. Dat is het Amsterdamse hoofdkantoor van Erfgoedvereniging Bond Heemschut. Deze vereniging zet zich al 110 jaar in voor het cultureel erfgoed in…Lees meer

Laatste miniatuur onthuld voor verbouwing Madurodam

VK 16.10.2011 In miniatuurpark Madurodam in Den Haag wordt donderdag een nieuw gebouwtje aan de collectie toegevoegd. Zangeres Willeke Alberti onthult dan een kleine replica van het Korenmetershuis, het Amsterdamse hoofdkantoor van Erfgoedvereniging Bond Heemschut.

Madurodam is nieuw gebouw rijker

RTVWEST 16.10.2011 DEN HAAG – Miniatuurpark Madurodam in Den Haag heeft er een nieuw gebouwtje bij. Zangeres Willeke Alberti heeft een kleine replica van het Korenmetershuis onthuld.  Lees verder  

Almere niet in Madurodam

Telegraaf 30.09.2011 Almere wil graag een plek veroveren in Madurodam, maar moet tienduizenden euro’s per jaar betalen om in de miniatuurstad te worden opgenomen.

“Dat geld hebben we niet”, zegt directeur Hans Snel van Almere City Marketing.

Lees meer hierover in DeTelegraaf.

Madurodam sluit even haar deuren

Spits 26.09.2011 Madurodam ondergaat de komende maanden een metamorfose en zal om deze reden voor enkele maanden haar deuren sluiten. De miniatuurstad zal worden onderverdeeld in drie retespannende gebieden: water als vriend en vijand, oude binnensteden en Nederland als inspiratiebron voor de wereld.

De verbouwing vindt niet ontoevallig gelijk plaats met de zestigste verjaardag van de minatuurstad. Tijdens het bouwen komen tientallen nieuwe interactieve attracties, die volgens directeur Joris van Dijk “de boeiende verhalen achter de objecten vertellen”.

Metamorfose voor Madurodam

Telegraaf 26.09.2011 Madurodam ondergaat de komende maanden een metamorfose. De miniatuurstad in Den Haag viert in 2012 haar zestigste verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park ingrijpend te vernieuwen, zo heeft een zegsvrouw maandag bekendgemaakt.

Metamorfose miniatuurstad Madurodam

RTVWEST 26.09.2011 DEN HAAG – Miniatuurstad Madurodam gaat compleet op de schop. De bekende Haagse attractie sluit begin november voor vijf maanden de deuren vanwege een grootschalige verbouwing. Lees verder

Madurodam ondergaat ingrijpende metamorfose

VK 26.09.2011  Madurodam ondergaat de komende maanden een metamorfose. De miniatuurstad in Den Haag viert in 2012 haar zestigste verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park ingrijpend te vernieuwen, zo heeft een zegsvrouw vandaag bekendgemaakt.

Madurodam dicht vanwege verbouwing

Den HaagFM 26.09.2011 Madurodam gaat vanaf november vijf maanden dicht vanwege een ingrijpende verbouwing. De Haagse miniatuurstad viert in 2012 haar zestigste verjaardag met een metamorfose.

De bekende miniaturen blijven, maar worden…Lees meer

Jarig Madurodam ondergaat metamorfose

De Pers 26.09.2011 Madurodam ondergaat de komende maanden een metamorfose. De miniatuurstad in Den Haag viert in 2012 haar zestigste verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park ingrijpend te vernieuwen, zo heeft een zegsvrouw maandag bekendgemaakt.

Advertenties

Reacties»

1. Heropening Madurodam « Kunst in de Wijk - april 2, 2012

[…] ook: Verbouwing Madurodam Den Haag september 26, […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: