jump to navigation

Rel over ‘Het lichaam van mevrouw Jiang Biwei’ september 19, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

 

Jiang Biwei.

Volgens de kunstenaars is het schilderij ‘Het lichaam van mevrouw Jiang Biwei’ in 1983 geschilderd, 30 jaar na Xu’s dood. „Weinig schilderijen zijn voor onze klas zo vertrouwd als dit. Het is een oefening in het klaslokaal, dat een van ons heeft gemaakt. Wij kunnen niet zeggen wie dat was, maar velen van ons hebben tekeningen van school thuis liggen”, aldus de kunstenaars.

‘Schilderij van 8,4 mln is nep’

Telegraaf 19.09.2011 Een schilderij dat ruim een jaar geleden op een veiling in Peking 72,8 miljoen yuan (8,3 miljoen euro) opbracht, is niet van de gerenommeerde kunstenaar Xu Beihong, maar het werk van een student aan de kunstacademie in de Chinese hoofdstad. Dat zegt een groep afgestudeerden van die opleiding in een open brief die op diverse onlinefora is gepubliceerd.

Ex-studenten: Schilderij van 8,4 miljoen is van ons

Parool 19.09.2011  Bij de open brief staan schilderijen afgebeeld waarop dezelfde naakte vrouw prijkt, afgebeeld vanuit verschillende hoeken. Volgens de schrijvers gaat het om een meisje dat van het platteland naar Peking trok om geld te verdienen. Zij zeggen dat ze zeer van haar figuur onder de indruk waren..

Schilderij van 8,3 miljoen blijkt nep

Spits 19.09.2011 Pijnlijk moment voor een kunstliefhebber die vorig jaar op een veiling in Peking een schilderij kocht voor ongeveer 8,3 miljoen euro. Het werk blijkt niet van de gerenommeerde kunstenaar Xu Beihong, maar het werk van een student aan de kunstacademie in de Chinese hoofdstad.

Ex-studenten: Schilderij van 8,4 miljoen is van ons

AD 19.09.2011 Het veilinghuis dat het schilderij onder de hamer bracht, wilde niet reageren. Xu (1895-1953) geldt als een pionier op het gebied van olieverfschilderijen, maar is het bekendst door zijn tekeningen van paarden en vogels. Zijn tekening ‘Galopperend paard’ bracht in november 17 miljoen yuan op. (ANP/Redactie)

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: