jump to navigation

Richard Hamilton de Vader van de PopArt overleden september 14, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

Richard Hamilton (24 februari 192213 september 2011)

Richard Hamilton (kunstenaar)-Wikipedia

en meer …..

PopArt.

Volgens sommige historici markeerde dit werk het begin van de kunststroming popart. Hamilton wordt daarom ook wel de vader van die stroming genoemd.

Richard Hamilton, schilder en maker van collages, wordt door kunstkenners gezien als een van de invloedrijkste Britse kunstenaars van de 20e eeuw.

Hamilton wordt ook wel de ‘vader van de Pop Art’ genoemd. Zijn werk Just what is it that makes today’s homes so different, so appealing? (Wat is het nu eigenlijk dat de woning van vandaag zo anders, zo aantrekkelijk maakt?) was namelijk het eerst Pop Art-werk dat internationaal bekend werd.

Hamilton maakte deze collage in 1956 voor de tentoonstelling This is Tomorrow in Londen. Tijdens deze tentoonstelling in de Whitechapel Art Gallery manifesteerde de moderne kunststroming zich voor het eerst.

De Brit werd ook bekend als de ontwerper van de hoes van de wereldberoemde Beatles-plaat White Album. Hij overleed dinsdag op 89-jarige leeftijd.

In beeld: Britse popart tentoongesteld bij Christie’s›

NRC 09.10.2013 In het Londense veilinghuis Christie’s is vanaf vandaag ‘When Britain Went Pop!’ te zien, de eerste tentoonstelling in Londen speciaal over Britse popart, de kunststroming die in de jaren vijftig ontstond en elementen uit de populaire cultuur gebruikt. Er zijn werken van onder meer Gerald Laing, Allen Jones en Richard Hamilton te zien. De tentoonstelling duurt nog tot 23 november.

Popart-grondlegger Richard Hamilton overleden

Metro 14.09.2011 LONDEN (ANP) – De Britse kunstenaar Richard Hamilton, een van de grondleggers van de kunstvorm popart, is dinsdag overleden. Hamilton, schilder en maker van collages, wordt door kunstkenners gezien als een van de invloedrijkste Britse kunstenaars van de 20e eeuw.

Popart-grondlegger Richard Hamilton overleden

NU 13.09.2011 De Britse kunstenaar Richard Hamilton, een van de grondleggers van de kunstvorm popart, is dinsdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat meldden Britse media.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: