jump to navigation

Gestolen en gevonden – Het Oordeel van Rembrandt van Rijn augustus 16, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

Een tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn is dit weekeinde gestolen tijdens een tentoonstelling in een hotel in Los Angeles. Dat berichtte de krant The Los Angeles Times zondag op zijn website.

Het gaat om een tekening van circa 28 bij15 centimetergenaamd Het Oordeel. De waarde wordt geschat op circa 250.000 dollar (175.000 euro). Het werk werd tentoongesteld in de lobby van het hotel Ritz Carlton Marina del Rey. Het is eigendom van het Linearis Institute, een instantie die zich bezighoudt met het verzamelen van werk van oude meesters.

Fragment uit Rembrandts ‘Het Oordeel’, gedateerd omstreeks 1655.

Illustratie www.linearisinstitute.com

Geroofde tekening Rembrandt terechtVideo

Twijfels over gestolen Rembrandt

Telegraaf 20.08.2011  In de Verenigde Staten zijn twijfels gerezen over de echtheid van een onlangs gestolen tekening van Rembrandt van Rijn. Dat meldt zaterdag The Los Angeles Times.

De prent werd onlangs ontvreemd uit een hotellobby in Californie, maar de politie vond de tekening snel terug. De waarde van Het Oordeel werd geschat op 250.000 dollar (174.000 euro). Deskundigen stellen nu in de krant dat ze nog nooit van het werk hadden gehoord. De politie gaat laten bepalen of de tekening echt van Rembrandt is.

Rembrandt teruggevonden

Telegraaf 16.08.2011 De tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn die dit weekeinde was gestolen in Los Angeles, is teruggevonden. Dat heeft een woordvoerster van het Ritz Carlton, waar de prent werd ontvreemd, dinsdag gemeld.

Zie:

Tip leads deputies to stolen Rembrandt

Stolen Rembrandt found in church office after cleric stepped away

Gestolen tekening Rembrandt is terecht

Parool 16.08.2011 De tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn die dit weekeinde was gestolen in Los Angeles, is teruggevonden.

Gestolen Rembrandt teruggevonden

De Pers 16.08.2011 De tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn die dit weekeinde was gestolen in Los Angeles, is teruggevonden. Dat heeft een woordvoerster van het Ritz Carlton, waar de prent werd ontvreemd, dinsdag gemeld.

Tekening Rembrandt gestolen uit Amerikaans hotel

Trouw 15.08.2011 Een tekening van de 17de-eeuwse kunstenaar Rembrandt van Rijn is dit weekeinde gestolen tijdens een tentoonstelling in een hotel in Los Angeles. Een tekening van de 17de-eeuwse kunstenaar Rembrandt van Rijn is dit weekeinde gestolen tijdens een tentoonstelling in een hotel in Los Angeles. Dat berichtte de krant The Los Angeles Times gisteren op zijn website.

Werk Rembrandt gestolen
De Pers 15.08.2011 Een tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn is dit weekeinde gestolen tijdens een tentoonstelling in een hotel in Los Angeles. Dat berichtte de krant The Los Angeles Times zondag op zijn website.

Rembrandt gestolen

Telegraaf 15.08.2011 Een tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn is dit weekeinde gestolen tijdens een tentoonstelling in een hotel in Los Angeles. Dat berichtte de krant The Los Angeles Times zondag op zijn website.

Slimme kraak: Rembrandt gejat uit hotel Californië

15.08.2011 foto: www.latimes.com Dat meldden de Los Angeles Times en de BBC maandag 15 augustus.

Het gaat om een pentekening van Rembrandt uit 1655, getiteld ‘Het Oordeel’ van 18 bij 25 centimeter.

De diefstal vond zaterdag 13 augustus plaats tussen 22.20 en 22.35 uur, lokale tijd. Het werk werd ontvreemd uit het Ritz-Carlton in Marina del Rey, Los Angeles, aldus de politie. De geschatte waarde van het werk is circa 175 duizend euro.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: