jump to navigation

Mozaïek Apollo Romeinse heuvel Oppio juli 30, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , ,
trackback

Mozaïek uit eerste eeuw gevonden in oude Romeinse heuvel

VK 29.07.2011 Bij opgravingen in het binnenste van de oude Romeinse heuvel Oppio is een goed geconserveerde mozaïek uit de eerste eeuw gevonden. Op het mozaïek figureert Apollo naakt, afgezien van een kleurige mantel over een schouder.

De met het mozaïek bedekte muur is zestien meter breed en ten minste twee meter hoog. Archeologen denken dat de muur nog zeker acht meter verder naar beneden gaat.

De baden van Trajanus
Het lijkt erop dat de muur zich in een tunnel bevindt die werd gebouwd ter ondersteuning van de baden van Trajanus, genoemd naar de keizer die van 98 tot 117 heerste.

Het mozaïek, waarop ook een muze staat, is waarschijnlijk gemaakt om een ruimte te verfraaien waar rijke Romeinen samenkwamen om naar muziek te luisteren en over kunst te discussiëren.

Mozaïek ontdekt uit Romeinse tijdFoto’s

Rome graaft, zoekt en vindt Apollo en één muze

NRC 29.07.2011 Rome heeft al zoveel moois te bieden en daar komt nu een goed geconserveerde mozaïek bij. Bij opgravingen binnenin de oude Romeinse heuvel Oppio is een mozaïek uit de eerste eeuw gevonden.

Op het mozaïek figureert een naakte – afgezien van een mantel – Apollo, de god van muziek en de kunsten. Ook is één van de negen muzen te zien. De met mozaïek bedekte muur is zestien meter breed en ten minste twee meter hoog. Archeologen denken dat de muur nog zeker acht meter verder naar beneden gaat.

Het lijkt erop dat de muur zich in een tunnel bevindt die werd gebouwd ter ondersteuning van de baden van Trajanus (wiki), genoemd naar de keizer die van 98 tot 117 heerste.

Het mozaïek, waarop ook een muze staat, is waarschijnlijk gemaakt om een ruimte te verfraaien waar rijke Romeinen samenkwamen om naar muziek te luisteren en over kunst te discussiëren.  Lees verder› 

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: