jump to navigation

Diefstal schilderijen Frans Hals en Jacob van Ruysdael mei 27, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , , , , ,
trackback

Diefstal uit het museum het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam.

Het gaat om de schilderijen ‘De twee lachende jongens’, van wie één met bontmuts en een bierkruik’ van Frans Hals en ‘Bosgezicht met bloeiende vlier’ van Jacob van Ruysdael. Een woordvoerder van het museum wilde geen nadere informatie geven over de waarde van de werken.

Het schilderij 'Regenten van het Sint Elisabeth's Gasthuis' is een van de bekendste werken van Frans Hals en hangt in het Frans Hals Museum. © ANP

Een enorme schok
‘Het is vreselijk, een enorme schok’, reageert Anna Tummers, conservator oude kunst van het Frans Hals Museum in Haarlem. Ze beschrijft het gestolen schilderij van de twee lachende jongens als ‘een enorm bijzonder stuk’.

‘Het schilderij is regelmatig bij ons in het museum geweest. Het werk was eind 2008, begin 2009 nog te zien in onze tentoonstelling De Gouden Eeuw begint in Haarlem’, aldus Tummers.

Politie vindt lijst gestolen schilderij Leerdam  

VK 29.05.2011 De politie heeft een lijst teruggevonden van een van de twee schilderijen die in de nacht van donderdag op vrijdag uit museum Het Hofje van Mevrouw Aerden in Leerdam waren gestolen. Dat maakte ze vandaag bekend. De lijst lag in een heg in de Prinses Beatrixstraat, verderop in de plaats.

Politie vindt lijst gestolen schilderij Leerdam

AD 29.05.2011 De politie heeft een lijst teruggevonden van een van de twee schilderijen die in de nacht van donderdag op vrijdag uit museum Het Hofje van Mevrouw Aerden in Leerdam waren gestolen. Dat maakte ze vandaag bekend.

Lees ook: Waardevolle schilderijen Hals en Van Ruysdael gestolen 

Waardevolle schilderijen Hals en Van Ruysdael gestolen

Parool 27.05.2011 Uit het museum het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam zijn afgelopen nacht bij een inbraak twee waardevolle kunstwerken gestolen van de schilders Frans Hals (1582-1666) en Jacob van Ruysdael (1628-1682).

Schilderijen Hals en Van Ruysdael gestolen

Metro 27.05.2011 Uit het museum het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam zijn in de nacht van donderdag op vrijdag bij een inbraak twee waardevolle kunstwerken gestolen van de schilders Frans Hals (1582-1666) en Jacob van Ruysdael (1628-1682). Dat maakte de politie vrijdag bekend.

Waardevolle schilderijen Hals en Van Ruysdael gestolen

VK 27.05.2011  Uit het museum het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam zijn afgelopen nacht bij een inbraak twee waardevolle kunstwerken gestolen van de schilders Frans Hals (1582-1666) en Jacob van Ruysdael (1628-1682).

Klaas Bruinsma genoemd

Telegraaf 27.05.2011 De op 27 juni 1991 doodgeschoten crimineel Klaas Bruinsma was mogelijk betrokken bij de eerste diefstal én de teruggave van de schilderijen van Frans Hals en Jacob van Ruysdael, die in de nacht van donderdag op vrijdag voor de tweede keer zijn gestolen uit museum het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam.

Schilderijen in 1988 ook gestolen

Telegraaf 27.05.2011 De twee kostbare 17-eeuwse schilderijen die in de nacht van donderdag op vrijdag werden ontvreemd bij een inbraak in museum het Hofje van Mevrouw Van Aerden in Leerdam, zijn in oktober 1988 ook al een keer gestolen. Dat heeft de beheerder van het museum vrijdagavond bevestigd.

Advertenties

Reacties»

No comments yet — be the first.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: