jump to navigation

Zandsculpturen 2011 Scheveningen april 27, 2011

Posted by jandewandelaar in Uncategorized.
Tags: , , , ,
trackback

 

Schevenings strand weer vol sculpturen

VK 28.04.2011 Thema is dit jaar Geef de aarde door. Daarmee ondersteunt de organisatie een campagne van het Wereld Natuur Fonds om de natuur te verdubbelen. In de sculpturen zijn bedreigde diersoorten te zien. 

Schevenings zandsculpturenfestival geopend

De Pers 27.04.2011 300 ton Nederlands rivierzand was er nodig om de zandsculpturen op het Scheveningse strand te maken. Donderdag wordt de twintigste editie van het Sandsculptures Festival officieel geopend.

Thema is dit jaar Geef de aarde door. Daarmee ondersteunt de organisatie een campagne van het Wereld Natuur Fonds om de natuur te verdubbelen. In de sculpturen zijn bedreigde diersoorten te zien. 

Schevenings zandsculpturenfestival geopend

Metro 28.04.2011 SCHEVENINGEN (ANP) – 300 ton Nederlands rivierzand. Voor de sculpturen wordt geen strandzand gebruikt, omdat dat niet goed aan elkaar hecht. Korrels rivierzand zijn vierkanter. Zeven kunstenaars werkten negen dagen aan de afbeeldingen. Dit jaar hebben de artiesten vooral veel aandacht besteed aan details, in plaats van een zo groot mogelijk kunstwerk te maken.

De zandsculpturen zijn van 29 april tot en met 27 juni gratis te bezoeken op de Boulevard in Scheveningen, ter hoogte van het Kurhaus.

Bedreigde dieren centraal op zandsculpturenfestival

RTVWEST 27.04.2011  DEN HAAG –  De boulevard in Scheveningen is de komende weken het decor van het twintigste Sandsculpture Festival. De officiciële openening van het evenement is donderdagmiddag om 16.00 uur voor het Kurhaus.

Het thema dit jaar is ‘Geef de aarde door’, in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. In de sculpturen staan bedreigde diersoorten centraal.

De zandkunstenaars hebben er dit keer niet voor gekozen om zo groot mogelijke beelden op te richten, maar hebben zij vooral oog voor detail in de wijze waarop zij de bedreigde diersoorten afbeelden. 

Speciaal zand

Voor de beelden is ruim 300 ton speciaal zand gebruikt. Dit zand is afkomstig uit Nederlandse rivieren. Het is wat vierkanter van vorm en de zandkorrels hechten zich daarom goed aan elkaar.

De kunstwerken zijn van 29 april tot en met 27 juni 2011 gratis te bewonderen op de boulevard ter hoogte van het Kurhaus in Scheveningen.

  De laatste hand wordt gelegd aan de zandsculpturen
  Verslag van het maken van de sculpturen

Zandsculpturen weer te zien in Scheveningen

RTVWEST 27.04.2011  DEN HAAG – De jaarlijkse zandsculpturen in Scheveningen zullen vanaf vrijdag weer te bezichtigen zijn voor geïnteresseerd publiek. De officiële opening vindt donderdagmiddag om 16.00 uur plaats voor het Kurhaus in Scheveningen.

Het thema dit jaar is ‘Geef de aarde door’, in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. In de sculptures staan bedreigde diersoorten centraal. De organisatoren van het festival hopen hiermee de campagne van het WNF te ondersteunen waarin wordt gepleit voor het verdubbelen van de natuur. 

Dit jaar is de twintigste editie van het zandsculpture festival in Scheveningen. De zandkunstenaars hebben er dit keer niet voor gekozen om zo groot mogelijke beelden op te richten, maar hebben zij vooral oog voor detail in de wijze waarop zij de bedreigde diersoorten afbeelden. 

Speciaal zand

Voor de beelden is ruim 300 ton speciaal zand gebruikt. Dit zand is afkomstig uit Nederlandse rivieren. Het is wat vierkanter van vorm en de zandkorrels hechten zich daarom goed aan elkaar.

De kunstwerken waarin bedreigde diersoorten centraal staan zijn van 29 april tot en met 27 juni 2011 gratis te bewonderen op de Boulevard ter hoogte van het Kurhaus in Scheveningen.

Verslag van het maken van de sculpturen

Reacties»

1. ff - mei 4, 2011

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: